De kracht van visualisatie

Online cursus De kracht van visualisatie

Iedereen heeft dromen, groot of klein. Wanneer je die droom zo levendig en tastbaar kan maken dat je hem echt ziet uitkomen, wordt er gesproken van visualisatie. In deze cursus zal besproken worden wat visualisatie inhoudt en welke technieken je kunt gebruiken. Zo kun je zelf de stap zetten om jouw doelen realiteit te laten worden.

Visualisatie klinkt misschien zweverig, maar dat is het zeker niet! Sterker nog, het is een wetenschappelijk bewezen manier die je helpt om gemotiveerd te blijven en concrete stappen te zetten richting jouw doel. Hoe werkt visualisatie precies en wat zegt de wetenschap hierover? Welke technieken zijn er? Hoe kun je de kracht van visualisatie vergroten en welke gewoontes moet je juist vermijden? Dit alles zal in deze cursus aan bod komen.

Doel van de cursus

In de online training ‘De kracht van visualisatie’ leer je wat visualisatie is en hoe het werkt. Er zal ook worden ingegaan op de wetenschap erachter en de voordelen die deze technieken hebben. Wat ook aan bod zal komen, is welke valkuilen je juist moet zien te vermijden. Tot slot zullen in verschillende video’s de technieken en hulpmiddelen uitgelegd worden zodat jij stap voor stap aan de slag kunt gaan met het visualiseren van jouw toekomst.

Wat kan je of ken je na de cursus

  • Wat visualisatie is

  • Hoe visualisatie werkt

  • Welk effect visualisatie op de hersenen heeft

  • Wat de voordelen zijn van visualisatie

  • Wat remmingen zijn van visualisatie

  • Wat de verschillende visualisatietechnieken zijn en hoe je deze kunt toepassen

  • Welke goede gewoontes je kunt aanleren om je visualisatie te verbeteren

  • Hoe je je dromen kunt bereiken door de kracht van visualisatie

Duur en studiebelasting

De cursus ‘De kracht van visualisatie’ duurt ongeveer 2 uur. Wil je het maximale rendement uit je e-learning halen, gebruik dan de downloads en het aanvullend lesmateriaal bij de cursus. De totale studiebelasting bedraagt 13 uur.

Doelgroep en vooropleiding

Deze online cursus is geschikt voor iedereen die op persoonlijk of zakelijk vlak hulp wil bij het behalen van zijn/haar dromen en doelen. Advies vooropleiding: MBO1

Vaardigheden

Door het volgen van deze cursus leer je hoe je visualisatietechnieken kunt gebruiken om je doelen te behalen.

Lesmaterialen

De cursus ‘De kracht van visualisatie’ bestaat uit: VideoCollege, E-Book, checklist en mindmap. Aanvullend lesmateriaal: Audioboek: 'Geluk in de pocket',  'Fluitend veranderen', 'De enige dwarsligger op de weg naar geluk ben je zelf'

Opbouw van de cursus

Deze cursus is opgebouwd uit diverse e-learning leerobjecten en bevat tevens aanvullend lesmateriaal. Na elke e-learning video zal er door middel van toetsvragen je kennis worden getest. 

Aantal modules

Deze cursus bestaat uit 1 module. 

Toetsing

De cursus ‘De kracht van visualisatie’ bevat na elke video toetsvragen die je gebruikt om je kennis te testen.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!

Ambitie