Snellezen

Online cursus Snellezen

Het doel van deze online cusus 'Snellezen' is dat je na succesvolle afronding in staat bent zelf je leessnelheid (nog verder) te verhogen. Tijdens de online training zul je al merken dat je met een paar eenvoudige kunstgrepen je leestempo gemakkelijk kunt opschroeven.

Deze praktische online cursus helpt je sneller te lezen en maakt deel uit van het thema persoonlijke effectiviteit.

Ben je het lezen een beetje afgeleerd? Of sta je door een move in je carrière voor het eerst of opnieuw voor de opgave om veel geschreven informatie tot je te nemen? Het doel van deze e-learning 'Snellezen' is dat je na succesvolle afronding in staat bent zelf je leessnelheid (nog verder) te verhogen. Tijdens de online training zelf - die helemaal niet zo lang duurt - zul je al merken dat je met een paar eenvoudige kunstgrepen je leestempo gemakkelijk kunt opschroeven. Deze e-learning is praktisch, ontdaan van ruis en onnodige informatie, en in zo'n vorm gegoten dat je de lesstof gemakkelijk zo maar ergens tussendoor kunt verwerken.

De online cursus 'Snellezen' besteedt kort aandacht aan de werking van het brein bij de ingewikkelde processen die bij het lezen van teksten horen. Daarna word je in het diepe van de praktijk gegooid. Je gaat snel ontdekken hoe je bepaalde blokkades bij snelle verwerking van teksten kunt overwinnen. Het zal je misschien verbazen, maar een succesvolle afronding van deze e-learning zou ook best eens goed kunnen zijn voor de groei van je zelfvertrouwen.

Duur van de online cursus
De e-learning 'Snellezen' duurt ongeveer 45 minuten. Wil je het maximale rendement uit je online training halen, gebruik dan de ondersteunende lesmaterialen. Hiermee heb je trainingsmateriaal voor circa 1 week.

Doelgroep
Deze e-learning is geschikt voor mensen die sneller willen leren lezen. Als je deze online training wilt inzetten in het kader van de beroepsopleiding die je volgt, dan werk je daarmee aan de beroepscompetentie Leren (op MBO-niveau).

Lesmaterialen
De cursus 'Snellezen - Toegankelijke overzichtstraining in de belangrijkste methoden en technieken' bestaat uit: VideoCollege, E-Book, Vragenlijst, Oefenopdrachten, Samenvatting, Aanbevolen aanpak, Snellezen vragenlijst, Instructie bepalen leesdoel, Checklist slechte gewoonten, Overzicht soorten teksten.

Toetsing
De online cursus 'Snellezen - Toegankelijke overzichtstraining in de belangrijkste methoden en technieken' wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat
Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard bij je loopbaanprofiel plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!