Bestrijding volgens het boekje

Online cursus Bestrijding volgens het boekje

Omgaan met bestrijdingsmiddelen in de tuin vraagt om de juiste kennis. Deze online cursus 'Bestrijding volgens het boekje' richt zich op medewerkers in tuincentra. Met die kennis kunnen zij consumenten deskundig adviseren over de bestrijdingsmiddelen voor in de tuin om onkruid of ongedierte te bestrijden. 

'Bestrijding volgens het boekje' heette eens (2013) de campagne van Tuinbranche Nederland, producenten en leveranciers. Het doel van deze campagne was het verhogen van de naleving van de voorschriften bij het gebruik van bestrijdingsmiddelen door consumenten. Het is belangrijk dat verkoopmedewerkers deskundig advies kunnen geven over de middelen die zij hun klanten aanbieden. Deze online cursus is uit deze campagne voortgekomen en leert je precies wat je weten moet om klanten te kunnen adviseren over het gebruik van bestrijdingsmiddelen voor hun tuin. 

Doel van de cursus

De online cursus 'Bestrijding volgens het boekje' geeft verkoopmedewerkers in tuincentra voldoende kennis om klanten goed te kunnen adviseren over het gebruik en de gebruiksaanwijzing van bestrijdingsmiddelen voor hun tuin. 

Wat kan of ken je na de cursus

  • Klanten adviseren over verantwoord tuinieren met (biologische) gewasbescherming en bestrijdingsmiddelen
  • Kennis van onkruid, ongedierte en plantenziekten
  • Kennis van verschillende bestrijdingsmiddelen
  • Kennis over de wet- en regelgeving
  • Beter interpreteren van informatie op de verpakking van bestrijdingsmiddelen
  • Kennis van waarschuwingstekens op de verpakking van bestrijdingsmiddelen
  • Veilig omgaan met bestrijdingsmiddelen

Duur en studiebelasting

De e-learning 'Bestrijding volgens het boekje' duurt ongeveer 1 uur. Wil je het maximale rendement uit je online training halen, gebruik dan de ondersteunende lesmaterialen. De totale studiebelasting bedraagt 2 uur.

Doelgroep en vooropleiding

Deze e-learning is geschikt voor iedereen die betrokken is bij de verkoop van en advisering over bestrijdingsmiddelen binnen de tuinbranche. Advies vooropleiding: MBO2

Vaardigheden

Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende vaardigheden en beroepscompetenties (op MBO-niveau): Vakdeskundigheid toepassen, Materialen en middelen inzetten, Instructies en procedures opvolgen.

Lesmaterialen

De cursus 'Bestrijding volgens het boekje' bestaat uit: VideoCollege, E-Book, Tools voor Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP), Leerjournaal, Veelgestelde vragen, QA campagne 'Bestrijding volgens het boekje', Samenvatting.

Opbouw van de cursus

Deze cursus is opgebouwd uit diverse e-learning leerobjecten en bevat tevens aanvullend oefenmateriaal. Aan het einde van de cursus is er een eindtoets. 

Aantal modules

Deze cursus bestaat uit 1 module. 

Toetsing

De online cursus 'Bestrijding volgens het boekje' wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!