Wijn verkoop

Online cursus Wijn verkoop

Wil je graag meer weten over de verschillende soorten wijnen zodat je concrete vragen van klanten beter kunt beantwoorden? Dan is deze online training perfect voor jou!

Er gaan heel wat flessen wijn bij jou over de kassaband. Daardoor weet je dat de winkel waar je werkt veel verschillende soorten wijn aanbiedt. Wil je graag meer weten over de verschillende soorten wijnen zodat je concrete vragen van klanten beter kunt beantwoorden? Dan is deze online training perfect voor jou!

Doel van de cursus

De cursus 'Wijn - Verkoop' gaat in op de belangrijkste zaken die je moet weten als je betrokken bent bij de verkoop van wijn. Een duidelijke en compacte training waarin je een veelbelovend begin kunt maken als deskundig adviseur voor de klanten van jouw winkel.

Wat kan of ken je na de cursus

  • Lezen en begrijpen van informatie op wijnetiket
  • Je bent vertrouwd met diverse soorten wijn
  • Je hebt kennisgemaakt met manieren van plaatsing en presentatie van wijn in de supermarkt

Duur en studiebelasting

De e-learning 'Wijn - Verkoop' duurt ongeveer 1 uur. Wil je het maximale rendement uit je online training halen, gebruik dan de ondersteunende lesmaterialen. Hiermee heb je trainingsmateriaal voor circa 2 uur.

Doelgroep en vooropleiding

Deze e-learning is geschikt voor verkoopmedewerkers in de supermarkt en verder voor iedereen die op zoek is naar samenhangende informatie over verkoop en toepassing van wijn. Advies vooropleiding: MBO2

Vaardigheden

Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende vaardigheden en beroepscompetenties (op MBO-niveau): Vakdeskundigheid toepassen, Op de behoeften en verwachtingen van de 'klant' richten.

Lesmaterialen

De cursus 'Wijn - Verkoop' bestaat uit: VideoCollege, E-Book, Tools voor Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP), Samenvatting, Leerjournaal, Instructie lezen wijnetiketten, Aanbevolen aanpak, Praktijkopdrachten CBL-certificaat.

Opbouw van de cursus

Deze cursus is opgebouwd uit diverse e-learning leerobjecten en bevat tevens aanvullend oefenmateriaal. Aan het einde van de cursus is er een eindtoets. 

Aantal modules

Deze cursus bestaat uit 1 module.

Toetsing

De online cursus 'Wijn - Verkoop' wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!