Talentcard®
Overzicht profielen
Talentcard van Peter Frans de Jong

Peter Frans de Jong

Facilitair Dienstverlener

Personalia

Leeftijd
59 jaar

Portfolio

Rijbewijs en talenkennis

Talen (spreken)
  • Nederlands
  • Duits
  • Engels
Talen (schrijven)
  • Nederlands
  • Duits
  • Engels
Rijbewijs
  • B - Personenauto
  • E - Aanhanger

Dit ben ik

Mijn dromen en ambities

Doordat ik in oktober 2014 een eigen uitvaartonderneming ben gestart, gaat mijn voorkeur uit naar werkzaamheden binnen de uitvaart. Het liefst uitbreiding van werkzaamheden binnen mijn eigen uitvaartonderneming, maar daarnaast ook als freelance uitvaartverzorger of uitvaartleider voor uitvaartondernemingen in de regio in een straal van 50 km om Bunschoten Spakenburg.

Ondanks dat er altijd verdriet is als er in een familie een dierbare is overleden, is het voor mij als uitvaartverzorger dankbaar werk om deze familie te kunnen begeleiden, adviseren en de laatste wensen van de overledene en de nabestaanden te kunnen uitvoeren. Zodat zij ondanks dat zij afscheid hebben moeten nemen, terug kunnen kijken op een mooi afscheid van hun dierbare.

Ik ben ruim 30 jaar werkzaam geweest binnen de zorg in diverse facilitaire functies. Mijn kennis van de facilitaire dienstverlening is heel breed. Onder andere het bereiden van voeding voor zowel kleine als, grote groepen mensen, opzetten van projecten zoals gastvrijheid binnen een organisatie, het opzetten van een nieuw senioren restaurant of keuken. Leiding geven aan medewerkers van afdelingen binnen de facilitaire dienstverlening, maar ook adviseren van organisaties bij facilitaire projecten.

Ik sta open voor alle parttime en/of interim leidinggevende, projectmatige en adviserende facilitaire functies binnen een organisatie.

Wat breng ik mee?

Zo omschrijven anderen mij

• Dienstverlenend
• Proactief
• Betrouwbaar
• Stressbestendig
• Vooruitdenkend
• Geduldig
• Betrokken
• Vakdeskundig
• Nauwkeurig
• Gestructureerd
• Flexibel
• Leidinggeven
• Oplettend
• Gedisciplineerd
• Doelgericht
• Klantgericht
• Ondernemend
• Verantwoording nemen
• Respectvol
• Leergierig

Mijn huidige situatie

Functie(s):
  • facilitair manager
  • facilitair medewerker
  • medewerker facilitaire dienst
Sector(en):
  • Algemeen
Carrièreniveau:
  • Leidinggevend
Beschikbaar vanaf:
  • Per direct

Werkervaring

• Uitvaartverzorger in eigen uitvaartonderneming, Bunschoten, 2014-heden
Sinds oktober 2014 een aantal uitvaarten tot volle tevredenheid en naar de wensen van de nabestaanden verzorgd.
• Teamleider Restauratieve verzorging, GGZ Centraal locatie Veldwijk, Ermelo, 2014-2015
In deze periode van 8 maanden heb ik een langdurig zieke teamleider vervangen. Mijn taken waren om sturing te geven aan de medewerkers van het cliëntenrestaurant en de 2 kiosken in woonzorgcentra voor ouderen met psychische klachten. Daarnaast heb ik meegewerkt om binnen de GGZ Centraal een centraal service punt te creëren waar alle aanvragen voor reserveringen binnen komen en ingepland worden.
• Teamleider Facilitair en Projectleider gastvrijheidzorg, Amaris Zuiderheide, Hilversum, 2012-2013
Leiding geven aan de medewerkers de keuken, het restaurant, de service balie en de winkel. Mede verantwoordelijk voor het opzetten van een senioren restaurant naar de wensen van de cliënten, leveren van warme tafeltje dekje maaltijden voor senioren in Hilversum en Loosdrecht en begeleiden van medewerkers binnen de facilitaire dienst betreffende gastvrijheid en gastvriendelijk omgaan met cliënten, gasten en collega`s.




• Teamleider keuken, Amaris Voor Anker, Huizen, 2003-2012.
Leiding geven aan de medewerkers van de keuken en voedingsassistentes. Mede verantwoordelijk voor het opzetten van een senioren restaurant naar de wensen van de cliënten, leveren van warme en koelverse tafeltje dekje maaltijden voor senioren in Huizen, Blaricum en Laren en begeleiden van medewerkers binnen de facilitaire dienst betreffende gastvrijheid en gastvriendelijk omgaan met cliënten, gasten en collega`s.
• Sous chef, Amaris Voor Anker, Huizen, 1989-2003.
Als Sous Chef had ik de verantwoording op de werkvloer van de keuken en kreeg ik leiding van de Teamleider keuken. Het bereiden van de maaltijden, diverse schoonmaakwerkzaamheden, inkoop en voorraadbeheer. Ik was de vervanger van de Teamleider Keuken tijdens ziekte en vakanties.
• Dienstplichtig kok, de Koninklijke Marine, den Helder, 1985-1986.
Ik heb mijn dienstplicht doorlopen bij de Koninklijke Marine. De basis opleiding in Den Helder en de logistieke opleiding in Amsterdam. Daarna ben ik op het bevoorradingsschip de Zuiderkruis geplaatst. Daar heb ik tot het eind van mijn dienstplicht gewerkt als zelfstandig werkend kok.
• Kok, de Looborgh, Zeist, 1983-1985 en 1986-1989.
Het bereiden van de maaltijden voor de cliënten. Diverse schoonmaakwerkzaamheden in de keuken
• Leerling kok, Julianaoord, Laren, 1982-1983.
Assisteren van de koks en in de middag doormiddel van diverse praktische oefeningen het koksvak leren. Assisteren bij diverse schoonmaakwerkzaamheden
• Leerling Kok, Zonnegloren, Soest, 1981-1982.
Assisteren van de koks en in de middag doormiddel van diverse praktische oefeningen het koksvak leren. Assisteren bij diverse schoonmaakwerkzaamheden
• Leerling kok, Eemeroord, Baarn, 1980-1981.
Assisteren van de koks en in de middag doormiddel van diverse praktische oefeningen het koksvak leren. Assisteren bij diverse schoonmaakwerkzaamheden

Opleidingen

• Uitvaartbegeleider, Gaandeweg educatie, 2014.
• HBO Facilitair Management, NCOI, 2011-2012.
• MHBO Facilitair Management, NCOI, 2010-2011.
• Diverse trainingen: coachend leiding geven, ziekteverzuim, functioneringsgesprekken, cliëntgericht werken, Haccp herhalingscursussen, gastvrijheid.
• Sociale Hygiëne, SVH, 2006.
• Keuken Management, SVH, 1990-1991.
• Dieet kok, CIN, 1988-1989.
• Zelfstandig werkend kok, theoretisch en praktisch, CIN, 1984-1985 en 1987-1988.
• Primaire koksopleiding, SVH, 1980-1983.
• Mavo 4, 1976-1980

Meer over mij

Zo besteed ik mijn vrije tijd

Hobby`s:
• Gezin,
• Vakantie`s,
• Fietsen,
• Wandelen

Werkgebied

  • Bunschoten-Spakenburg 50km
Talentcard®