Talentcard®
Overzicht profielen
Talentcard van Alexander Soontiens

Alexander Soontiens

commercieel en klantgericht

Personalia

Leeftijd
47 jaar

Portfolio

Rijbewijs en talenkennis

Talen (spreken)
  • Duits
  • Engels
  • Nederlands
Talen (schrijven)
  • Engels
  • Nederlands
  • Duits
Rijbewijs
  • A - Motor
  • B - Personenauto

Dit ben ik

Mijn dromen en ambities

De reden dat ik momenteel op zoek ben naar een nieuwe baan is de onzekerheid die er speelt bij mijn huidige werkgever. Er is faillissement aangevraagd en we zitten met het hele personeel thuis momenteel. Er is een reële kans op een doorstart, maar hierbij is de vraag of het hele personeel mee mag.

Wat breng ik mee?

Zo omschrijven anderen mij

Als persoon ben ik leergierig, sociaal, collegiaal, commercieel, klantvriendelijk, rustig, stressbestendig en altijd 100% gemotiveerd. Verder heb ik geen van 9 tot 5 mentaliteit, ben ik een persoon die van aanpakken houdt en sta ik voor veel open. Ik kan zowel goed zelfstandig als in teamverband werken. Ben graag service gericht bezig en bouw graag duurzame relaties met klanten op.

Mijn huidige situatie

Functie(s):
  • salesmanager
  • commercieel medewerker binnendienst
  • salesmedewerker
Sector(en):
  • Automotive
Carrièreniveau:
  • Ervaren
Beschikbaar vanaf:
  • In overleg

Werkervaring

Werkervaring:

Augustus 2014 tot heden MotoPort Veldhoven.

Functie: Adviseur/verkoper motorkleding, helmen en accessoires.
Taken: Klanten adviseren mbt de aanschaf van motorkleding, helmen en accessoires. Verantwoordelijk voor de voorraad, bestellingen, garanties en presentatie. Zorg dragen voor de gehele kledingafdeling.

Juni 2013 tot September 2014 Epic Tilburg.

Functie: Hoofdbarman/floormanager.
Taken: Leidinggevende over al het personeel, verantwoordelijk voor alles op de werkvloer tijdens openingsavonden, verantwoordelijk voor de complete drankvoorraad en de planning van het personeel. Verder regel ik mede de planning mbt de artiesten/evenementen en doe ik samen met een collega de promotie regelen.

April 2013 – Juni 2013 Club Plaza.

Functie: Werkzaam als barman, glazenhaler, kassa bij entree.

Maart 2013 – Juli 2014 Onze Zaak 2.0.

Functie: Werkzaam in de bediening op diverse evenementen, partijen, bruiloften, condoleances e.d.!

Februari 2013 – Juli 2014 DPS uitzendbureau/DPS hospitality.

Functie: Werkzaam als barman. Hierbij gaat het om diverse housefeesten in Ahoy Rotterdam en Brabanthallen Den Bosch. Verder werkzaam op feesten, bruiloften, condoleances, catering e.d. in de bediening of achter de bar.


Augustus 2012 – Februari 2013 Horeca uitzendbureau Onze Zaak.

Functie: Werk veel als barman en in de bediening op diverse locaties en evenementen. Inzetbaar bij evenementen, restaurants, bruiloften, koffietafels en horeca in de breedste zin van het woord. Vaak 2 a 3 dagen per week op kantoor om de planning vol te krijgen. Contacten onderhouden met bestaande opdrachtgevers en potentiele nieuwe opdrachtgevers m.b.t. wensen, tarieven e.d.. Verder ben ik bij allerlei evenementen het aanspreekpunt namens Onze Zaak en ben ik ter plekken leidinggevende geweest. Hierbij gaat het om diverse housefeesten in het Beursgebouw Eindhoven, IJsselhallen Zwolle, Ahoy Rotterdam, Brabanthallen Den Bosch, Koepelhal Tilburg, T-Kwadraat Tilburg en bekerfinale Tilburg Trappers.

Februari 2012 – Augustus 2012 Divmo motoren te Rijen.

Functie: adviseur/verkoper.
Taken: Verkopen/adviseren onderdelen en accessoires motoren, adviseur/verkoper motorkleding, adviseur/verkoper motoren. Mede verantwoordelijk voor de inkoop van onderdelen/accessoires voor motoren en de kleding.

November 2010 – Januari 2012 SaniDirect te tilburg

Functie: adviseur/verkoper.
Taken: Adviseren/verkopen van badkamers en sanitair, complete badkamers Ontwerpen, complete oppervlakten berekenen mbt tegels voor de badkamer, Advies geven over sanitair, baden, tegels, complete badkamers, kranen e.d.!

Augustus 2009 – November 2010 Landgoed De Rosep te Oisterwijk.

Functie: Nachtportier.
Taken: Inchecken en uitchecken van gasten ’s nachts, veiligheidsronden lopen, administratie van de dag ervoor bijwerken, zalen checken/schoonmaken/koellingen bijvullen, bardienst van 00:30 tot ? , alle gangen/restaurants/ontbijtzaal stofzuigen, ontbijt klaarmaken en serveren.

December 2008 – Juli 2009 Fletcher hotel Boschoord te Oisterwijk.

Functie: Nachtreceptionist.
Taken: Inchecken en uitchecken van gasten ’s nachts, veiligheidsronden lopen, administratie van de dag ervoor bijwerken, Bar ’s avonds bijhouden, zalen schoonmaken/klaarzetten, ontbijt ’s morgens voorbereiden.

Oktober 2008 – November 2008 Autobedrijf Auto Lichtstad BV te Son.

Functie: Service adviseur.
Taken: Inplannen reparaties voor de werkplaats, maken van de afspraken met de klant, klanten ontvangen als ze de auto voor reparatie komen aanbieden, werkorders uitwerken na diagnose van een monteur, klanten informeren na diagnose monteur en advies geven over de reparaties die dienen te worden uitgevoerd, factureren van de uitgevoerde reparaties, akkoord aanvragen bij leasemaatschappijen over reparaties die dienen te worden uitgevoerd, aan klanten de factuur uitleggen als ze de auto komen ophalen.

Mei 2008 – September 2008 Autobedrijf Van Mossel BV te Hapert.

Functie: Service adviseur.
Taken: Inplannen reparaties voor de werkplaats, maken van de afspraken met de klant, klanten ontvangen als ze de auto voor reparatie komen aanbieden, werkorders uitwerken na diagnose van een monteur, klanten informeren na diagnose monteur en advies geven over de reparaties die dienen te worden uitgevoerd, factureren van de uitgevoerde reparaties, akkoord aanvragen bij leasemaatschappijen over reparaties die dienen te worden uitgevoerd, aan klanten de factuur uitleggen als ze de auto komen ophalen, huurauto’s reserveren, uitgeven en innemen.

Februari 2005 – April 2008 Hein Gericke te Eindhoven.

Functie: Verkoper, shopmanager.
Taken: Verkopen motorkleding/helmen en accessoires, personeel aansturen, werkrooster maken, bestellingen plaatsen, contacten met leveranciers en vertegenwoordigers onderhouden, administratie bijhouden, ook medeverantwoordelijk geweest voor de filialen in Hasselt(B) en Breda.

Oktober 2002 – Januari 2005 Rijwielcentrale te Eindhoven.

Functie: Verkoper.
Taken: Verkopen fietsen/bromfietsen en accessoires, bestellingen plaatsen.

December 1997 – September 2002 Moeskops Grafisch afwerkingsbedrijf te Bladel.

Functie: Grafisch afwerker.
Taken: machinaal afwerken van ringbanden, stalenboeken voor behang en vloerbedekking e.d., displays maken, op- en tegen plakken papier op karton.

Opleidingen

Opleidingen:

- Van 1989 tot 1993: Mavo opleiding. Diploma behaald.
- Van 1994 tot 1997: Cios Sittard (richting buitensporten). Diploma behaald.
- Van 1997 tot 1997: Cursus beveiliging. Diploma behaald.
- In het bezit van Sociale Hygiëne.

Meer over mij

Zo besteed ik mijn vrije tijd

Hobby's: Mijn kinderen, motorrijden, autorijden, uitgaan, muziek, lekker eten, sporten(wielrennen, fitnessen, zwemmen, hardlopen), filmpje pakken, kamperen, avontuurlijke doe vakantie’s!

Werkgebied

  • Lage Mierde 50km
Talentcard®