Talentcard®
Overzicht profielen
Talentcard van Tamara van de Ven Paauwe

Tamara van de Ven Paauwe

Administratief medewerkster financiël

Personalia

Leeftijd
62 jaar

Portfolio

Rijbewijs en talenkennis

Talen (spreken)
  • Duits
  • Engels
  • Nederlands
Talen (schrijven)
  • Duits
  • Engels
  • Nederlands
Rijbewijs
  • B - Personenauto

Dit ben ik

Mijn dromen en ambities

Ik vind erg leuk om bedrijven tijdelijk uit de nood te helpen door zwangerschapsverloven, ziekte en vacanties of tijdens pieken in bedrijven. Ik heb een ruime ervaring en kennis die ik dan ook graag zou willen delen met beginnende bedrijven en kleine bedrijven. In een vaste aanstelling zoek ik een baan waar ik met plezier naar toe kom.

Wat breng ik mee?

Zo omschrijven anderen mij

Ik ben een echte doorzetter waar ik aan begin maak ik ook af. Ik ben dan ook een goede puinruimer als de administratie een puinhoop is geworden.
Ik ben ook iemand die het eerlijk zijn en rechtvaardig zijn erg hoog in het vaandel heeft staan ook als het nadelige gevolgen heeft.

Mijn huidige situatie

Functie(s):
  • administrateur
  • hoofd administratie
  • salarisadministrateur
Sector(en):
  • Algemeen
Carrièreniveau:
  • Ervaren
Beschikbaar vanaf:
  • Binnen 2 maanden

Werkervaring

1978-1986 Verkoopster TER MEULEN,
bij vestigingen in Rotterdam, Spijkenisse en Dordrecht.

1986-1988 Boekhoudster, Luning Huizinga
De Salaris administratie en de loonbelasting.
De Bedrijfsadministratie voor panden van verschillende eigenaren evenals de administratie van Verenigingen van Eigenaren.
De Schade uitkering van verzekerden. Hierbij werkte ik met Bank Kas Giro. De administratie verliep op een IBM computer met het ACT boekhoud programma.

1988-1992 Boekhoudkundig medewerkster Malaysian International Shipping Corporation (Netherlands) BV
Ik was verantwoordelijk voor de crediteurenadministratie:
Verwerken van facturen.
Het doorgeven van de facturen aan de juiste afdelingen, nadat zij waren ondertekend, opgehaald bij de diverse afdelingen en vervolgens geboekt om te worden betaald.
Het betalen van de facturen en de uiteindelijke boeking bij de bank.
Het administreren van de debiteuren facturen en dergelijke.
Het maken van de wekelijkse afrekening ten behoeve van het hoofdkantoor in Malaysia.
Bij vakantie of ziekte van onze boekhouder verzorgde ik ook de salarissen, ziektemeldingen en het rapporteren van de stand van zaken met betrekking tot de debiteuren en crediteuren administratie.

1992-1993 Assistente Owners accounting Europe Overseas Shipping Agenturen BV
Het assisteren van de manager Owners accounting in zijn dagelijkse, wekelijkse en maandelijkse rapportage aan het hoofdkantoor in Korea.
Het assisteren van de manager Owners in het voorbereiden van de scheepsadministratie.
Het assisteren van de manager Owners in het voorbereiden van de controle van de inkomende facturen gepresenteerd door de verschillende afdelingen.
Verantwoordelijk voor de correcte informatie over de betaling mentaliteit van de debiteuren

1993-1994 Freelance koerierster MSG koeriers services.
Het vervoeren van diverse belangrijke documenten voor bedrijven.
Het distribueren van diverse buitenlandse kranten en tijdsschriften en post voornamelijk in de nachtelijke uren.

1994-1994 Debiteuren bewaking Mobil Oil Fleet Card Services.
Het bewaken en afronden van de debiteuren administratie.
Het bewaken van het debiteuren saldo.
De slecht betalende debiteur aanmelden bij incassobureaus.
Het afwikkelen van de oude debiteurenadministratie in de ruimste zin van het woord.

1994-2002 Administratief medewerkster Eimskip BV
Ik was verantwoordelijk voor de debiteuren zowel als de crediteuren. Naarmate het bedrijf groter werd heb ik mij gespecialiseerd op de crediteurenadministratie. Ik was verantwoordelijk voor alle Bank en Girozaken. Hierbij heb ik met het expeditie programma CIEL gewerkt. In 2001 bood men mij een functie aan bij het dochterbedrijf Gelders Spetra Shipping B.V. om een aantal accounts te reorganiseren. Hierbij was ik ook verantwoordelijk voor het begeleiden van de transporten en de daarbij behorende internationale documentatie. Deze klanten verkochten voornamelijk diverse polyolsoorten en toluene diisocyanate in bulk en drums waarvoor Gelders Spetra Shipping B.V. het vervoer verzorgde.

2002-2003 Gelders Spetra Shipping BV
Ik was hier verantwoordelijk voor een aantal accounts. Daarbij hield ik mij voornamelijk bezig met vervoer van tankcontainers en tankauto’s van de fabriek tot aan de klanten in Europa (Spanje, Turkije, Oostblok)

2003-2010 Traxx Intercontinental BV
Een deel van Gelders Spetra Shipping is zelfstandig verder gegaan onder de naam Traxx Intercontinental. Hier was ik verantwoordelijk voor de boekhouding waaronder de volgende taken vallen:
Bank kas en giro. Debiteuren en crediteuren beheer. Het verzorgen van alle inkomende facturen en verantwoordelijk voor de inkomende post. BTW aangifte en in samenwerking met de accountant aangifte loonbelasting en vennootschapsbelasting.

2011- 2014 Handelsonderneming Schotting Medisafe
Ik was hier verantwoordelijk voor de algehele administratie. Wat inhoud dat ik de aangiftes loonbelasting en btw aangiftes verzorgde. De salarissen met het Roosroos programma maakte. Debiteuren en crediteuren beheer. Kas en Bank onder mijn verantwoordelijkheid viel. Verantwoordelijk was voor projectadministraties. Verder hield ik mij nog bezig met de verkoop en inkoop van de goederen. En draaide ik ook nog mee in het magazijn om de goederen te assembleren en te versturen naar de klanten.

2014- 2014 Uitzendkracht (3 maanden) voor de financiële administratie bij Zeelandia te Zierikzee.
Ik heb daar diverse personen vervangen op de crediteuren administratie tijdens hun vakanties. Men was daar erg tevreden over. Ik heb daar gewerkt met het Unit4 programma en wat op het oude Ciel programma leek.

2014- heden Onderhoud particuliere tuinen
Ik heb sinds april 2014 drie particuliere tuinen in onderhoud. Ik verricht in deze tuinen onderhoud van de tuin in het algemeen dat wil zeggen gazon, snoeiwerk, planten of verplanten en heel eenvoudig straatwerk.

2015 Fotograferen Rotterdam Marathon 2015
Ik heb samen met drie andere fotografen de Marathon lopers en de kwart Marathon lopers van het internationale bedrijf Sysmex gefotografeerd. En lopers van het KWF fonds.

Opleidingen

1974-1978 LHNO Kantooropleiding
1981-1984 MBO Middenstand diploma
1984-1987 MEAO Informatica Bedrijfsadministratie
1985-1988 MAVO Engels Duits Frans
1989-1989 Workshop certificaat MS dos DBASE III plus
1991-1992 PD certificaat Handelskennis
1998-1998 Workshop certificaat Word 7
1997 1998 Cargadoor 1
2010-2011 Aankomend hovenier
2011-2012 Hovenier
2013-2014 Vakbekwaam hovenier

Meer over mij

Zo besteed ik mijn vrije tijd

Mijn hobby’s zijn Handwerken, ik maak bloemen van kraaltjes en verschillende soorten kaarten en Tegenwoordig maak ik sierraden, halskettingen en armbanden. Ik ben bezig met macrofotografie en productfotografie. Ik ben nu bezig met het fotograferen van de Marathon Rotterdam 2015 voor een bedrijf. Ik heb foto's gemaakt van de Tour de France toen deze over Goeree-Overflakkee reden. En foto's gemaakt van de tijdrijders van de Eneco tour. Ook tuinier ik graag vooral in de lente zomer en herfst.

Werkgebied

  • Middelharnis 50km
Talentcard®