Talentcard®
Overzicht profielen
Talentcard van Wim Heijboer

Wim Heijboer

adviseur, coach, auditor

Personalia

Leeftijd
65 jaar

Portfolio

Rijbewijs en talenkennis

Talen (spreken)
  • Nederlands
Talen (schrijven)
  • Nederlands
Rijbewijs
  • B - Personenauto
  • E - Aanhanger

Dit ben ik

Mijn dromen en ambities

Ben blij als ik met mijn lenigheid in werken en denken kan bijdragen aan de ontwikkeling voor de gast, medewerkers en organisatie. Mijn karakter en talenten geven vertrouwen en brengen uitdagingen voort.
De visie vertaal ik graag door naar resultaten in de uitvoering van beleid, processen en procedures. Zelfstandig weet ik initiatieven te benutten en in samenwerken tot uiting te laten komen.
Mijn doorzettingsvermogen, kunnen verliezen en winnen hebben vele mooie resultaten behaald in het hospitalityvak, mijn hobby’s en privé. Ben pas tevreden als de gast, de medewerker en de organisatie een happy day hebben.
Ben beschikbaar en hoop dat ik binnenkort met u nader kennis kan maken voor verdere informatie uitwisseling.
Wim

Wat breng ik mee?

Zo omschrijven anderen mij

Vaardigheden en competenties
Eigenschappen zijn: Sociaal en Communicatief vaardig, Loyaliteit groot, Verantwoordelijkheidsgevoel sterk,
Zelfstandig, Tactvol, rustig, analyserend, Discreet. Vastberaden
Competenties: Behulpzaam, dienstverlenend, sociaal, ordelijk, geduldig
Vaardigheden: Ondernemend, Organisatorisch sterk, Leidinggevende capaciteiten, Coaching, breed
georiënteerd, Adviseren, verkopen, samenwerken
Talen: Ik zet graag in de afronding van stukken hulp in om mijn vorm van dyslectisch te
compenseren. Kan goed uit de voeten en weet doelen te halen.

Mijn huidige situatie

Functie(s):
  • salesmanager
Sector(en):
  • Voeding & Beweging
Carrièreniveau:
  • Senior management
Beschikbaar vanaf:
  • Per direct

Werkervaring

Werkervaring
2002 – 2014 Zaans Medisch Centrum (300 bedden) en Evean 2000 cliënten te Zaandam. Vast dienstverband. Productgroep Manager Catering (1-5-2002) en Medisch Archief; manager voor 7 leidinggevenden en 100 medewerkers. € 6.500.000,--. Jaar budget
Werkzaamheden:
• werkzaamheden binnen twee managementteams Facilitair Bedrijf
• werk onder verantwoording van de stuurgroep (directies van ZMC en Evean) met betrekking tot de gezamenlijke productie keuken voor 3000 maaltijden per dag
• werk mee aan het gezamenlijke integrale proces ontwikkelingen van het Facilitair Bedrijf van het ziekenhuis en de verpleeg- en verzorgingshuizen
• verantwoordelijk voor de afdeling productiekeuken (3000 maaltijden) restaurant, winkel en horeca, medisch archief en 3 verpleeghuis locaties met catering
• Verantwoordelijk voor het personeelsrestaurant, vergader en conferentieruimte, evenementen, feesten en partijen
• Verantwoordelijk voor beheer dossiers en het digitaliseringsproces
• verantwoordelijk voor de in- en externe klanten van mijn aandachtsgebieden en bijbehorende SLA’s
• verantwoordelijk voor werven van nieuwe klanten voor de productiekeuken en het restaurant
• risicomanagement opgezet
• het ontwikkelen en uitvoeren van beleid voor het Facilitair Bedrijf (specifiek ook logistiek, receptie en beveiliging, inkoop, gastenservice en huisvesting) Diensten en productengids ontwikkeld
• verantwoordelijk geweest voor het BHV beleidsplan, rookbeleid, fysieke belastbaarheid, marketingplan Facilitair Bedrijf, strategisch plan Productiekeuken.
• het opstellen en bewaken van de jaarlijkse exploitatie- en investeringsbegroting, lange termijn investeringen, de personeels - en opleidingsbegroting
• arbo- en ziekteverzuimbeleid mede ontwikkeld en daarmee verzuim gereduceerd
• het leveren van een bijdrage in verbouw- en renovatieprojecten
• het geven van adviezen aan Evean met betrekking tot eten en drinken
• interne auditor NIAZ, VSR- controles, gastvrijheidsmetingen
• naast huidige werkzaamheden 1 jaar interim manager technische zaken geweest voor het opvullen van een vacature. Hierbij heb ik een start gemaakt met een reorganisatie binnen het team en de werkzaamheden.
• ben regelmatig verantwoordelijk en betrokken bij verhuizingen, bouw en verbouw activiteiten in het ziekenhuis en van enkele verpleeghuizen
Projecten:
• reorganisatie binnen het Facilitair Bedrijf Evean afgerond in 2010 waar 18 locaties bij betrokken waren
• uniek samenwerkingsverband opgezet door direct bij de producent in te kopen en beleverd te krijgen
• Ben verantwoordelijk geweest voor het project Gastvrij- en gastgerichtheid, ondervoeding
• als specialist op inkoop gebied diverse aanbestedingen en veilingen gedaan
• in- en uitbesteden beleid gemaakt
• op het gebied van logistieke zaken geregeld als: liftbezetting optimaliseren, bevoorrading verpleegafdelingen, pakket gebonden leveren
• meegewerkt aan de opstart van EPD en het beheersen van de consequenties voor de fysieke dossiers
• nieuw restaurant ontwikkeld voor € 300.000,--
• winkel/horeca concept geïntroduceerd
• koffie en thee concept geïntroduceerd binnen het ZMC en Evean
• medisch archief gereorganiseerd, grote verhuizing georganiseerd van twee kilometer archief
• meegewerkt aan de reorganisatie van de receptie en beveiliging
• het servicecentrum facilitair bedrijf opgezet
• ontwikkelen en uitvoeren van een risico-inventarisatie plan
• verbeteren van integrale processen binnen het Facilitair Bedrijf in opdracht van Sneller Beter, Blijvend Beter
• meegewerkt aan de renovatie verpleegafdelingen
• het ontwikkelen en uitvoeren van verantwoord milieubeleid
• verbeteren van de service en gastvrijheid binnen het Facilitair Bedrijf
• een service protocol ontwikkeld binnen het Facilitair Bedrijf
• producten en dienstengids Facilitair Bedrijf
• nieuwe bewegwijzering geïmplementeerd
• KUA/KIA geïmplementeerd
• Sourcingonderzoek gedaan naar de haalbaarheid van de diverse domeinen, specifieke RFI en RFP gemaakt
• RFI, RFP’s gemaakt voor receptie en beveiliging, restaurant, patiëntenvoeding
• Nieuw bewegwijzeringsysteem geïmplementeerd
• heb gezorgd dat broodbuffetwagens, mobiele dineer en mobiele koffie/thee serveersystemen zijn ontwikkeld die
nu de Nederlandse ziekenhuizen massaal bereiken
• bij leveranciers sta ik bekend als inspirerend, voor de langere termijn samenwerkingsverbanden kan neerzetten en in staat ben nieuwe producten en diensten te ontwikkelen
• de uitgebreide MBA studie is vooral in eigen tijd gedaan
• Een nieuw maaltijdconcept voor voeding ontwikkeld voor het nieuw te bouwen ziekenhuis
• Project digitalisering van patiënten dossiers incl. planning
• Project verhuizing archief personeelsflat
1997- 2002 Zaans Medisch Centrum (400 patiënten) en Evean (700 bewoners), Project Manager Voeding, 15.000.000,--
Werkzaamheden:
• lid van het managementteam Facilitair Bedrijf en Evean
• verantwoordelijk voor project van 15.000.000, - gulden en afgesloten met een positief resultaat van 13.000.000,--
• verantwoordelijk voor 125 betrokken medewerkers
• verantwoordelijk voor het samen gaan werken van verschillende bedrijfsculturen
• verantwoordelijk voor nieuwbouw productie keuken en renovatie van betrokken keukens
• verantwoordelijk voor de investeringen
• verantwoordelijk voor het nieuwe integrale proces van productie t/m consumptie
• verantwoordelijk voor de nieuwe exploitatie en de gehele administratie
• werken binnen en met het spanningsveld tussen overheden voor twee verschillende zorgorganisaties
• nieuwe regel en wetgeving
• samen werken met ondernemingsraden en patiënt- en cliëntenraden
1996 – 1997 Evean Oostergouw (300 bewoners) Interim Hoofd Voeding
1995 – 1996 Darling Market (20.000 bezoekers per weekend) Horeca Manager, Een commercieel project
Werkzaamheden:
• uniek project waar ik voor gevraagd ben. Specifiek was de tijd voor een snelle opzet van een geheel nieuw ontwikkeld concept op 35.000 m2. Veel ervaring opgedaan in inkoop en verkoop, marketing, dienstverlening en grote evenementen. Over dit project kan ik een boek schrijven van de opgedane ervaringen en ben nog steeds enthousiast op de resultaten. Vooral de bijdrage aan alle culturen en gedragsvormen bij elkaar brengen was uniek.
1989 – 1995 Verpleeghuis Grootenhoek (150 bewoners) Hoofd Voedingsdienst
1986 – 1989 Leijenburg Ziekenhuis (800 patiënten) Waarnemend Hoofd Keuken 1 jaar hoofd voeding en hoofd
keuken vervangen
1978 – 1986 Verzorgingscentrum Simeon en Anna Leerling kok, 1 jaar. Zelfstandig werkend kok, 2 jaar.
Waarnemend Hoofd Keuken, 4 jaar, waarvan 1 jaar het hoofd waargenomen
1976 – 1978 Sint Franciscus Gasthuis (700 patiënten) Leerling kok
1974 – 1976 Atrium (150 bewoners) Leerling kok

Opleidingen

Opleiding met diploma
• 2007 MBA FM titel “ Hoe bedrijfsvoering in een ziekenhuis aansluit bij het primaire proces”.
• 2003 Post HBO Facilitair Management
• 2002 AOV
• 2001 Sociale Hygiëne
• 2000 Projectmanagement
• 1998 Praktische Bedrijfskunde
• 1996 Middenkader Voedingsdienst
• 1994 Dieetkok
• 1986 Leidinggevend Instellingskok
• 1985 2e Instellingskok
• 1983 3e Instellingskok
• 1980 Brood en Banket
Meest recente aanvullende opleidingen en cursussen met certificaat
• 2013 Greanbelt training
• 2012 ZiROP training met certificaat
• 2011 360 graden feedbacksessie
• 2010/2012 Management ontwikkelprogramma (VIPD)1985
• 2007/2010 Management ontwikkelprogramma (Appreciative Inquiry)

Overig:

Meer over mij

Zo besteed ik mijn vrije tijd

• hobby’s: wandelen, fitness, racefietsen, tekenen en schilderen, muziek en theater
• ben 20 jaar trainer van mijn eigen wandelgroep “Brisk Walking” met een specifieke visie en bijzondere resultaten. Heb geholpen wandelen populair te maken in Nederland. Laat Nederlanders bewegen op een leuke, gezellige en plezierige wijze. www.briskwalking.come2me.nl

Werkgebied

  • Heemskerk 100km
Talentcard®