Talentcard®
Overzicht profielen
Talentcard van Hans van der Horst

Hans van der Horst

Personalia

Leeftijd
72 jaar

Portfolio

Rijbewijs en talenkennis

Talen (spreken)
  • Engels
  • Duits
  • Frans
Talen (schrijven)
  • Engels
  • Duits
  • Frans
Rijbewijs
  • B - Personenauto
  • E - Aanhanger

Dit ben ik

Mijn dromen en ambities

Leeftijd: 62 jaar (1952)
Gezin: getrouwd met *****, twee uitwonende dochters
Titel: QC (register qualified controller)
Opleiding: • HBS-A en daarna diverse afgeronde financiële en organisatorische studies (SPD I/II), met als laatste en hoogst gewaardeerde de post-HBO opleiding tot controller (Hofam)
Werkervaring: VB Accountants (nu Deloitte) van 1974 t/m 1984
Centraal Woningbeheer Delft (later Vestia Delft) 1985 t/m 1994
Vestia (als controller) 1995 t/m 1998
Vestia Groep (als concerncontroller) 1999 t/m april 2001
Woningstichting Ons Huis (als directeur-bestuurder) 2001 t/m 2005
Vestia Zuidplas (als bedrijfsdirecteur) 2006 t/m 2012
Bestuurlijk: Woningstichting Maassluis (nu Maasdelta Groep) lid van het bestuur van 1994 t/m 1998
Secretaris/penningmeester van Fuma 56, vereniging van directeuren en bestuurders van woningcorporaties (2004 t/m 2012)
Lid van de Raad van Toezicht van woningstichting De Woonmaat te Moordrecht (sinds maart 2013).

Toelichting professionele carrière
Na mijn militaire diensttijd heb ik 11 jaar gewerkt bij een accountantsbureau dat nu onderdeel is van Deloitte. In het laatste jaar (1984) ben ik hoofdzakelijk werkzaam geweest als interim manager bij een tweetal woningcorporaties. Bij de laatste corporatie, een voor die tijd groot gemeentelijk woningbedrijf te Delft, heb ik de back-office afdelingen gereorganiseerd en de financiën gesaneerd. Daarop werd mij de functie van Hoofd Bedrijfsbeheer aangeboden en ben ik sindsdien (1985) in de sector volkshuisvesting werkzaam. In de 16 jaar daaropvolgend ben ik betrokken geweest bij de omzetting van het gemeentelijk woningbedrijf naar een woningbouwvereniging, naar een woningstichting en tenslotte bij een drietal fusies.
Uit de eerste fusie in 1995 ontstond Vestia (12.000 verhuureenheden). Hier werd mijn functie die van controller en tevens lid van het directieteam. Na de fusie met het Woningbedrijf Den Haag en kort daarop Estrade en Woongoed Rotterdam ontstond een van de grootste corporaties van Nederland (60.000 woningen). Mijn functie veranderde in een staffunctie. Ik werd concerncontroller van de Vestia Groep. Dit hield in dat ik mij vooral bezig hield met het verzamelen en veredelen van managementinformatie en nauwelijks meer bij het algemene beleid en de projecten betrokken was. Hetgeen ik betreurde.
Na twee jaar heb ik daarom afscheid genomen van de Vestia Groep en ben ik in dienst getreden als directeur-bestuurder van Woningstichting Ons Huis te Nieuwerkerk aan den IJssel. Het hoge ambitieniveau van Ons Huis en de zeer grote investeringsopgave waren de aanleiding de zelfstandigheid op te geven en een fusiepartner te zoeken. Uit de kandidaat fusiepartners is uiteindelijk gekozen voor de Vestia Groep. Per fusiedatum 1 januari 2006 is mijn functie veranderd in bedrijfsdirecteur Vestia Zuidplas.
Vestia raakte begin dit jaar door de gevolgen van een speculatieve derivatenportefeuille in financiële problemen. Met alle bekende gevolgen van dien. Het interim bestuur van Vestia en ik zijn tot de conclusie gekomen dat er voor mij na de reorganisatie per 1 mei 2013 in de nieuwe organisatie geen passende functie meer is. Per 1 januari 2013 is daarom in goed overleg mijn arbeidscontract beëindigd.

Wat breng ik mee?

Mijn huidige situatie

Sector(en):
  • Algemeen
Carrièreniveau:
  • Directie
Beschikbaar vanaf:
  • Per direct

Werkervaring

accountantskantoor (nu onderdeel van Deloitte) en 28 jaar volkshuisvesting, waarvan enkele jaten als controller, 5 jaar als directeur-bestuurder en na een fusie met Vestia 5 jaar als bedrijfsdirecteur.

Opleidingen

HBSA, SPD I en II, Hofam QC

Meer over mij

Werkgebied

  • Ede 50km
Talentcard®