Personalia
- Leeftijd
- 49 jaar
Rijbewijs en talenkennis
Talen (spreken)
Talen (schrijven)
Rijbewijs
Dit ben ik
Mijn dromen en ambities
Tot eind mei 2014 ben ik werkzaam geweest als bedrijfsleider bij de HEMA. In deze functie heb ik veel ervaring opgedaan met aansturing van een Retailbedrijf. Ik heb laten zien dat ik flexibel en accuraat ben. Door mijn energieke persoonlijkheid, leergierigheid en doorzettingsvermogen, heb ik mij kunnen ontwikkelen in mijn functie. Daardoor heb ik laten zien goed in teamverband te kunnen werken en resultaatgericht en besluitvaardig te zijn.
Om mijn praktijkervaring ook theoretisch te kunnen onderbouwen, heb ik gekozen voor de opleiding Small Business en Retail Management aan de Stenden University te Leeuwarden. Deze opleiding, afgerond in juni 2013, en heeft ervoor gezorgd dat ik bewust ben van de managementprocessen in een Retail organisatie en maken mij een allround Retail manager. Graag zou ik mij verder ontwikkelen en door willen groeien, dat is de reden dat ik opzoek ben naar een nieuwe uitdaging.
Met mijn leergierigheid en doorzettingsvermogen heb ik mij weten te ontwikkelen tot een flexibele, accurate en resultaatgerichte people manager. Met mijn natuurlijke gastvrijheid, initiatiefrijke gedrevenheid en open persoonlijkheid weet ik anderen te activeren en te motiveren, zodat zij het beste uit zichzelf kunnen halen en hiermee de beoogde doelstellingen te behalen. En zo realiseren wij met elkaar op een zo goed mogelijke manier de organisatiedoelstellingen.
Competenties:
• Commercialiteit; Ik ben zeer gastvrij en enthousiast en vind het fijn de klant tevreden te stellen. Ook kom ik met ideeën voor promoties, presentatie om assortiment of diensten te verbeteren ten behoeve van de organisatie.
• Ondernemen; Ik ben proactief ingesteld en ben altijd op zoek naar verbeteringen met betrekking tot het verbeteren van procedures.
• Plannen, Organiseren en Beheren; Zo streef ik continue naar kwaliteitsverbeteringen ten behoeve van de klant en de organisatie, zoals verbeteringsvoorstellen om kosten te verlagen en/of klanttevredenheid te verhogen door dit projectmatig te onderzoeken
• Leidinggeven; ik ben duidelijk naar mijn medewerkers en zo weten zij wat er wordt verwacht en hoe zij dit kunnen bereiken en dit draagt bij aan een positieve werksfeer.
• Communiceren; Ik kan goed luisteren naar anderen zonder direct te oordelen. Ook kan ik goed communiceren en presenteren, dit doe ik helder en doelmatig om het beste resultaat te boeken.
Interesses en hobby’s:
• Fitness;
• Studeren;
• Hardlopen;
• Koken;
• Zwemmen;
• Reizen.
Wat breng ik mee?
Mijn huidige situatie
Werkervaring
02/2006 tot 06/2014 Manager HEMA Lisse
Eindverantwoordelijk voor:
• Een goede gang van zaken op de werkvloer van de vestiging, zowel operationeel als financieel;
• Het bewaken van de voedselveiligheid binnen de foodafdelingen en het naleven van de HACCP regelgeving.
• Het controleren van de vooropgestelde procedures en standaards met betrekking tot de werkwijze binnen het HEMA horeca concept en winkelvloer.
• Service verlening en een gastvrijheid houding naar de klanten waarborgen;
• Het opstellen, controleren en het bijhouden van de roosterplanningen;
• Beheersing personeelskosten en het monitoren van de productiviteit van de vestiging;
• Bewaken van de gestelde operationele en financiële doelstellingen en zondig doormiddel van het opstellen van actie plannen, ze te waarborgen en te realiseren;
• Het voeren van sollicitatie- en functioneringsgesprekken;
• Het coachen en motiveren van assistent-manager, 1ste verkoopsters en medewerkers;
• Het begeleiden van medewerkers bij opleidingstrajecten.
Evenwichtig leiderschap, het vermogen om zowel individueel als teamgericht te kunnen werken en goede communicatieve kwaliteiten zijn noodzakelijk om deze werkzaamheden goed uit te kunnen voeren. Sterk coördinerende en controlerende functie, waarbij overzicht houden centraal staat. Daarnaast beschikt de manager over een commer¬ciële instelling, mede om op basis van de analyse van kengetallen de omzet en het rendement te verhogen.
04/2005 tot 01/2006 Telemarketeer Practicomfort, Katwijk
Het telefonisch verstrekken van informatie over hulpmiddelen die het leven makkelijker maken als de mens beperkt is in zijn of haar mobiliteit.
02/2004 tot 04/ 2005 Ik heb onder anderen door Australië en Nieuw-Zeeland gereisd.
Ik heb op een boerderij en in een café gewerkt in Australië.
01/2000 tot 01/2004 Restaurantmanager McDonald’s, Hillegom & Hoofddorp
De restaurantmanager is de hoogste verantwoordelijke in het restaurant. Coördinatievermogen, delegeren en overzicht houden, zowel financieel als organisatorisch, zijn belangrijke kenmerken van de functie. De restaurantmanager is eveneens verantwoordelijk voor personeels-aangelegenheden in de ruimste zin van het woord.
01/1999 tot 01/2000 1e assistent manager McDonald’s, Hillegom
Sterk coördinerende en controlerende functie. De 1e Assistent manager begeleidt en stuurt de Shift managers.
08/1998 tot 01/1999 Administratief medewerker, A. van Leeuwenhoekziekenhuis, Amsterdam
05/1992 tot 08/1998 Chefslager, Slagerij G.H. Klein, Noordwijkerhout
Opleidingen
02/2012 tot 05/2013 HBO Small Business & Retail Management
Stenden Hogeschool te Leeuwarden
• Businessclass Associate Degree aan de Stenden Hogeschool Retail Business school te Leeuwarden. (verkorte opleiding, jaar 1 en jaar 2, succesvol afgerond)
09/2008 tot 05/2009 Operationeel Management Opleiding
HEMA Hoofdkantoor te Amsterdam
• Diploma behaald (HBO- niveau)
• BHV Certificaat
11/1999 tot 10/2002 McDonald’s Opleiding Centrum, Amsterdam
• Certificaat: Eerste Assistent Manager
• Certificaat: Basis Eerste Assistent Manager
• Certificaat: Functioneringsgesprekken
• Certificaat: Counseling/ Floorcontrol
• Certificaat: Levensreddende Handelingen
09/1992 tot 08/1997 SVO Slagersvakdiploma (MBO 4), Rijswijk
• Certificaat: Specialiteitenslager
• Certificaat: Verdieping AOV
• Certificaat: Koud buffet 1 en 2
• Certificaat: Algemeen vormend onderwijs
09/1988 tot 06/1992 LBO “Groene Delta”, Oegstgeest
• Diploma behaald