Talentcard®
Overzicht profielen
Talentcard van Berry Cuppen

Berry Cuppen

Personalia

Leeftijd
64 jaar

Portfolio

Rijbewijs en talenkennis

Talen (spreken)
  • Nederlands
Talen (schrijven)
  • Nederlands
Rijbewijs
  • B - Personenauto
  • E - Aanhanger

Dit ben ik

Mijn dromen en ambities

* Ik ben een ervaren betrokken authentieke universitair Bedrijfskundig opgeleide consultant/business controller/docent met leidinggevende management ervaringen binnen het bankwezen.
* Ik neem directeuren, managers en medewerkers mee in, en enthousiasmeer hen voor grote en kleine veranderings- en implementatieprocessen, op zowel strategisch, tactisch als operationeel niveau. Het ‘meenemen’ van mensen doe ik afhankelijk van de situatie en altijd met de relatie als uitgangspunt, in verschillende rollen en met verschillende communicatiestijlen. De ene keer als sparringpartner of coach. De andere keer als verandermanager of (groeps)procesbegeleider waarbij ik resultaat- en kwaliteitsgericht ben.
* Ik heb vele jaren werkervaring binnen de vakgebieden financieel-, risico- en procesmanagement, aangevuld met leidinggevende ervaringen. Het overdragen van deze kennis en ervaringen is mijn passie, en dat doe ik door mensen te coachen en trainen in een professionele omgeving. Ik ben daarbij aanhoudend op zoek naar het talent en mogelijkheden van de mens, gericht op zijn/haar ontwikkelingskansen met passende hanteerbare oplossingen voor in hun praktijk.Ik sta dicht bij de mensen, ben sensitief, heb een hands-on mentaliteit en ben kwaliteit- en resultaatgericht.

Wat breng ik mee?

Mijn huidige situatie

Functie(s):
  • opleidingscoördinator
Sector(en):
  • Finance
Carrièreniveau:
  • Ervaren
Beschikbaar vanaf:
  • Per direct

Werkervaring

1. Consultant/Business Controller Rabobank 2007-2014: Vanuit Rabobank Nederland op project/interim basis inspireren en enthousiasmeren van de Lokale bank directeuren, managers en medewerkers bij bedrijfseconomische thema’s. Dit betreft de aandachtsgebieden financieel-, risico- proces-, en projectmanagement, organisatieverandering en implementatiemanagement.
2. Procesmanager Rabobank 2005-2006: In meerdere multidisciplinaire teams het management van lokale banken adviseren over verbeteringsvraagstukken in het kader van verandertrajecten, inclusief de gedragsaanpassingen van de betrokken medewerkers.
3. Manager Bedrijfsvoering Rabobank 1995-2004: Eindverantwoordelijk voor de Bedrijfsvoering (Control, Compliance, Facility en Administratiecentrum), waarbij ik naast 2 teamleiders ook een team van 4 controllers aanstuurde. Daarbij was ik verantwoordelijk voor de realisatie van de tactische en operationele doelstellingen op het gebied van de planning & control, compliance, risicobeheer, procesinrichting en het administratiecentrum. Ook had ik een coördinerende rol bij de samenstelling van de informatievoorziening voor MT en bestuur. Tevens was ik verantwoordelijk voor het implementeren van nieuwe processen/methoden en het doorvoeren van structurele verbeteringen Persoonlijke waarden hierbij waren: aanjager, flexibiliteit, ondernemerschap, kwaliteitsgericht, proactief en zelfredzaamheid.
4. Docent/Trainer (als bijbaan), Rekening houdend met uiteenlopende individuele verschillen tussen de cursisten in verschillende werkvormen het overbrengen van de kennis en/of vaardigheden.Binnen Rabobank verzorgen van uitdagende Workshops en Trainingen aan managers en medewerkers, en het ontwikkelen en geven van een 2-jarig traineeprogramma voor instromers. Docent Economische vakken op een avondschool, Intervisiebegeleider Rabobank, begeleiden Hbo-studenten bij hun afstudeerscriptie, gastcolleges aan Hbo-school en school voor Voortgezet onderwijs.

Opleidingen

Opleidingen
2000 - 2002 WO Bedrijfskunde doctoraal Radbouduniversiteit (destijds KUN), Nijmegen (drs.)
2012 - 2013 Post HBO/Master Risk management The Hague University, Den Haag (RMF)
1995 - 1997 Post HBO Controllersopleiding NIVE Nederlands Instituut Management, Utrecht (QC)
1990 - 1994 HBO HEAO Bedrijfseconomie destijds Katholieke Leergangen, Tilburg (Be)

Cursussen
Diverse cursussen, workshops en/of trainingen op het gebied van Managementvaardigheden zoals Managen van veranderingen, Coaching, Inzicht & Competenties, Middenkader I en II, Prince II en Train de trainer, alsmede Bancaire vakinhoudelijke (NIBE) opleidingen en de relevante cursussen op het gebied van Wet- en regelgeving.

Meer over mij

Werkgebied

  • Erp 50km
Talentcard®