Talentcard®
Overzicht profielen
Talentcard van Yolanda Peters

Yolanda Peters

Marketing- en communicatieadviseur, persvoorlichter, woordvoerder, communicatiemanager

Personalia

Leeftijd
57 jaar

Portfolio

Rijbewijs en talenkennis

Talen (spreken)
  • Nederlands
  • Duits
  • Engels
Talen (schrijven)
  • Nederlands
  • Duits
  • Engels
Rijbewijs
  • B - Personenauto

Dit ben ik

Mijn dromen en ambities

CV
Marketing- en communicatieadviseur, persvoorlichter, woordvoerder, communicatiemanager

PERSOONSBESCHRIJVING
Ik ben erg gericht op samenwerking en leg gemakkelijk nieuwe contacten, ook met mensen op sleutelposities. Als adviseur weet ik hoe belangrijk het is om gebruik te kunnen maken van een betrouwbaar netwerk. Hiermee ontwikkel ik ‘voelsprieten’ binnen een bedrijf en het helpt mij om een breed draagvlak te creëren voor plannen. Met mijn organisatiesensitiviteit doorzie ik snel de sociale verhoudingen en informele circuits binnen een bedrijf.

Door mijn jarenlange ervaring in een commerciële omgeving ben ik snel in staat om kansen te creëren, voorstellen te doen of met oplossingen te komen. Wanneer ik een doel heb gesteld doe ik er alles aan om het gewenste eindresultaat te bereiken. Verder ben ik gewend om onder hoge druk te werken en ben dan eigenlijk het meest effectief. Door mijn positieve instelling kan ik goed omgaan met problemen en weerstand.

WERKERVARING

 oktober 2012-heden
Diverse opdrachten als marketing- en communicatieadviseur, communicatiemanager en persvoorlichter via eigen website www.communicatiehulp.nl

 juli 2011-september 2012
Functie: Senior adviseur corporate communicatie, persvoorlichter, woordvoerder
Arbo Unie is marktleider op het gebied van arbodienstverlening en bedrijfsgezondheidszorg. Op 80 locaties in Nederland zijn ongeveer 1200 mensen werkzaam. Bij een grote reorganisatie ben ik boventallig geworden.

Als senior adviseur communicatie op de afdeling ‘Corporate Communicatie’ was ik verantwoordelijk voor (en gaf ik concrete invulling aan) het externe (marketing)communicatiebeleid, crisiscommunicatie, reputatiemanagement, positionering, huisstijl en sponsoring en evenementen. Een belangrijk onderdeel van mijn functie was het signaleren van relevante in- en externe ontwikkelingen en deze PR-matig te vertalen. Daarbij was ik persvoorlichter en trad ik op als 1e woordvoerder. Verder optimaliseerde en beheerde ik diverse websites, het intranet en sociale mediakanalen. De afdeling valt rechtstreeks onder de CEO.

 augustus 2006-juni 2011
Functie: Communicatieadviseur corporate communicatie
ASR Nederland is een verzekeringsmaatschappij en als belegger onder meer actief in vastgoedexploitatie en ontwikkeling. ASR Nederland (voorheen Fortis Verzekeringen Nederland) is in oktober 2008 overgenomen door de Nederlandse Staat. Op 9 locaties werken ongeveer 5500 mensen bij onderdelen als ASR Verzekeringen, Ardanta, De Amersfoortse Verzekeringen, Europeesche Verzekeringen, Ditzo en ASR Vastgoed.
Als communicatieadviseur op de afdeling ‘Corporate Communicatie’ was ik verantwoordelijk voor de advisering, procesbegeleiding, projectmanagement en uitvoering van in- en externe communicatieactiviteiten voor onderdelen van ASR Nederland. De Corporate Communicatie-afdeling valt rechtstreeks onder de Raad van Bestuur van ASR Nederland.

Mijn voornaamste aandachtsgebieden/interne klanten waren de bedrijfsonderdelen: P&O, Finance & Risk, De Amersfoortse Verzekeringen en ICT. Bij deze ‘interne klanten’ verzorgde ik de invulling van de positionering van ASR Nederland, de bewaking van het merken- en huisstijlbeleid en de bewaking van de kaders van ASR Nederland. Ik verzorgde strategisch communicatieadvies richting management bij de aanpak van de interne (lijn)communicatie, externe-, marketing- en crisiscommunicatie, verandermanagement en positionering. Daarbij voerde ik als ‘meewerkend voorman’ de tactische/operationele activiteiten uit.

 april 1999-augustus 2006
Functie: Communicatiemanager en -adviseur
Pensioendesk (inmiddels failliet) was een franchiseorganisatie op het gebied van pensioenadvies gericht op de business to business markt, met zo’n 35 vestigingen in het land. De vestigingen bestonden uit intermediairs, assurantieadviseurs die voor hun ‘pensioentak’ waren aangesloten bij Pensioendesk. Pensioendesk Nederland was de franchisegever/het hoofdkantoor en verzorgde onder meer de marketing- en communicatieactiviteiten voor alle vestigingen.

Als communicatiemanager was ik beleids- en budgetverantwoordelijk voor alle interne- corporate- en marketingcommunicatie (business to business) waaronder internet en extranet, campagnes, events, huisstijl, magazines, nieuwsbrieven en public relations. Ik trad eveneens op als communicatiemanager voor het managementteam en de aandeelhouders op het gebied van communicatie-vraagstukken en voor de franchisenemers en pensioenadviseurs in het land. Vanuit het centrale marketing- en communicatiebeleid was ik mede verantwoordelijk voor het initiëren, ontwikkelen en implementeren van het regionale marketing-, pr en (crisis)communicatiebeleid.

 januari 1996-april 1999
Functie: Communicatiespecialist
Vroom & Dreesmann Verzekeringen/Vendopolis was onderdeel van Vendex en van Achmea. Ik was verantwoordelijk voor het interne- en externe communicatiebeleid binnen de kaders van Vendex, waaronder marketingactiviteiten, contacten met het reclamebureau, contacten met Achmea, interne communicatie t.b.v. loondienstadviseurs in de vestigingen. Marketingcommunicatie met name gericht op business to consumer en voor een klein gedeelte business to business.

 september 1992-januari 1996
Functie: Medewerkster financiële administratie en geldtelkamer bij Vroom & Dreesmann Warenhuizen, Utrecht

OPLEIDINGEN
 1990-1994: Universiteit Utrecht: avondstudie doctoraal Nederlands taal- en letterkunde met als specialisatie Communicatiekunde (niet afgemaakt)
 1987-1990: Universiteit Utrecht: dagstudie propedeuse Nederlands taal- en letterkunde (propedeuse gehaald)
 1986-1987: Sociale Academie Amsterdam: HBO specialisatie Inrichtingswerk (propedeuse/bachelor of arts gehaald)
 1984-1986:
Havo-MBO (diploma gehaald)1979-1984: Mavo 4, niveau D (diploma gehaald)

TRAININGEN EN CURSUSSEN
2012: Training Ploon (content management systeem)
 2011: Workshop Nieuwe Generatie Werken (NGW)
 2010: Training Externe communicatie en Social Media, Training Tridion (content management systeem), Workshop Dienstenmarketing
 2009: Strategische communicatie bij veranderingen
 2008-2009: Deelname aan mentorprogramma (leernetwerk) binnen ASR Nederland
 2008: Inzicht in Invloed, Time management
 2007: Presentatietechnieken
 2006: Interactief schrijven
 2005: Archie relatiebeheersysteem
 2004: Pensioencommunicatie
 2003: Public Relations en netwerken opbouwen
 2002: Effectieve verkoopbrieven schrijven
 2001: Effectieve webmarketing, NIBE/SVV: Pensioen Praktijk 1 (geen diploma)
 2000: Powerpoint, Veranderingscommunicatie, Spreken in het openbaar/presentatietechnieken
 1999-2006: diverse interne pensioencursussen, update-sessies en actualiteiten-seminars
 1998: Het voeren van slecht nieuws gesprekken
 1997: Conflicthantering- en bemiddeling, Vergadertechnieken

TALENKENNIS
 Engels en Duits mondeling en schriftelijk

NEVENACTIVITEITEN
 2012-heden: voorzitter PR-commissie openbare basisschool De Border
 2008-2011: Bestuurslid van vrouwennetwerk binnen ASR Nederland
 2000-heden: diverse ‘hand- en spandiensten’ bij D66
 1997-2000: Penningmeester afdelingsbestuur D66 Amersfoort en tweede opvolger op de kandidatenlijst voor de gemeenteraad
 1992-1996: Steunfractielid gemeenteraadsfractie D66 Nieuwegein en eerste opvolger op de kandidatenlijst voor de gemeenteraad. Leden van de steunfractie (soort kweekvijver voor kandidaat-gemeenteraadsleden) namen deel aan commissievergaderingen maar niet aan de raadsvergaderingen. Bij de volgende commissies ben ik steunfractielid geweest: (1992-1994) Welzijn, Onderwijs en Voorlichting; (1994-1995) Milieu, Welzijn, Zorg).
 1990-1992: Secretaris afdelingsbestuur D66 Nieuwegein
 1988-1990: Voorzitter Jonge Democraten Regio Utrecht

PERSOONLIJKE GEGEVENS
Burgerlijke staat: getrouwd, 2 dochters (12 en 8 jaar)
 Nationaliteit: Nederlandse
 Geboortedatum: 26 juni 1967
 Geboorteplaats: Amsterdam
 Rijbewijs: ja
 Hobby’s: Zumba Fitness, Pilates, verhalen schrijven, sociale media
 Ik ben op zoek naar een functie van 24-40 uur in loondienst

Wat breng ik mee?

Mijn huidige situatie

Functie(s):
  • marketeer
  • marketingmedewerker
  • pers-, publieksvoorlichter
  • pr-adviseur
Sector(en):
  • Voeding & Beweging
Carrièreniveau:
  • Ervaren
Beschikbaar vanaf:
  • Per direct

Meer over mij

Werkgebied

  • Amersfoort 50km
Talentcard®