Talentcard®
Overzicht profielen
Talentcard van Pieter Jan Jakob Burger

Pieter Jan Jakob Burger

Personalia

Leeftijd
62 jaar

Portfolio

Rijbewijs en talenkennis

Talen (spreken)
  • Duits
  • Engels
  • Nederlands
Talen (schrijven)
  • Engels
  • Nederlands
  • Duits
Rijbewijs
  • B - Personenauto
  • E - Aanhanger

Dit ben ik

Mijn dromen en ambities

Als ruim ervaren kok heb ik in verschillende keukens mijn kwaliteiten weten te ontwikkelen. Zo heb ik veel ervaring met Frans Klassiek, Bistro, Mediterraans en de Ecologische/Biologische keuken. Hierbij heb ik onder andere onder leiding van Meester-kok J.P.Brevet, R Blauuboer gewerkt en ter ondersteuning van Wulf Engel. In Berkeley (USA) was ik werkzaam bij een ecologisch en biologisch top-restaurant van Alice Waters. Tevens heb ik onder leiding gewerkt van mevrouw M. de Jong (Ladychef of the year 1997) bij de Mariënhof te Amersfoort. Het werken met deze topchefs heeft mij gebracht waar ik nu ben en waar ik nu voor sta in de culinaire wereld.


09-2010/12-2011
Kwartier Noord, Working & Cooking
Chef-kok | Kook Workshops, Private Dinning, Catering , Inkoop, Menu calculaties

10-2009/09-2010
Catering DeMaes Gastvrij te Veenendaal
Uitvoerend Manager / Chef-kok | Product ontwikkeling, Inkoop, Planning,
12-2007/03-2008
Brasserie The Fairway te Emmen
Chef-kok / Restaurant Manager | Opzetten Horeca golfbaan Restaurant
07-2006/01-2007
Hotel-Rest de Klepperman te Hoevelaken
Sous-chef | Frans Klassiek, Bistro, Banqueting , Verantwoordelijk voor alle parties in de keuken
11-2005/07-2006
In de Groene Lantaarn te Zuidwolde
Sous-chef | Klassiek, regionale producten , Verantwoordelijk voor alle parties in de keuken
05-2005/10-2005
La Sirène, Le méridien Apollo te Amsterdam
Intérim Sous-chef | Onder leiding van Meester-kok R. Blaauboer
2003/2005
Sabbatical
05-2001/03-2003
Restaurant 030 te Utrecht
Chef-kok Cuisine | Mediterrane nonchalance
08-2001/09-2001
De Duinrand te Drunen
Chef-kok / Keukenmanager | Ter ondersteuning van Wulf Engel
01-2001
Restaurant Chez Panisse te Berkeley, USA
Stage | Ecologisch en Biologisch toprestaurant van Alice Waters
07-1998/03-2001
Hotel Restaurant Huize Den Treek te Leusden
Sous-chef / Chef-kok | Totale verantwoordelijkheid van de keuken voor inkoop, planning, menu’s etc.
01-1996/07-1998
Eethuys De Goetsack te Zeist
Zelfstandig werkend kok | Verantwoordelijk voor alle parties in de keuken en voor de inkoop

10-1995/01-1996
Eetcafé Carré
Zelfstandig werkend kok | Verantwoordelijk voor alle parties in de keuken en voor de inkoop
04-1995/10-1995
Restaurant De Mariënhof te Amersfoort
Chef de Partie Entremetier | Onderleiding van mevrouw M. de Jong (ladychef of the year 1997) en de heer J. Sistermans
07-1993/04-1995
Catering Logistic Management te Hoorn
Offshore Kok | Verantwoordelijk voor catering op het Platform
05-1991/02-1993
Gasterij De Vendel
Sous-chef | Verantwoordelijk voor alle parties in de keuken en voor de inkoop
05-1990/05-1991
Restaurant ’t Koetshuis te Elst/Rhenen
Chef de Partie | Gewerkt onder leiding van de heer J.P. Brevet, Entremetier en poissonnier geweest
08-1988/05-1990
Restaurant In den Stallen te Winschoten
Zelfstandig werkend kok | Plaatsvervangend Chef-kok
10-1987/03-1988
Herberg De Rietschans
Chef de Partie | Entremetier
10-1986/10-1987
Restaurant Zum Rebstock te Luzerne
Chef de Partie | Verantwoordelijk voor alle parties in de keuken
02-1982/07-1986
Shell Tankers B.V. te Rotterdam
Scheepskok
07-1980/09-1981
Militaire dienstplicht


1999: Toepassing Hygiënecode voor Leidinggevenden in de Horeca
Onderwijscentrum SVH
1994 : SVH Open Ac.
Verklaring van deelname aan Cursus Personeelsmanagement
Onderwijscentrum Horeca te Zoetermeer
1993 : SVH Diploma
Onderwijscentrum Horeca te Zoetermeer
1991 : Cursus Chocolade en Bonbons
Cursus creatieve consumptieve Sierkunst te Houten
1988: Cursus Restaurant Kok
Culinaire Vakschool te Groningen
1979: Cursus Kok
Culinaire Vakschool te Groningen
Diploma behaald
1975/1979: MAVO
Diploma behaald


Referenties
Op verzoek beschikbaar

Vrijetijdsbesteding
wandelen, lezen, cultureel en culinair uit gaan, de honden, badminton, Slow Food International Movement

Wat breng ik mee?

Mijn huidige situatie

Sector(en):
  • Horeca
Carrièreniveau:
  • Leidinggevend
Beschikbaar vanaf:
  • Binnen 1 maand

Meer over mij

Werkgebied

  • Hoogeveen 100km
Talentcard®