Leiding geven

Online cursus Leiding geven

De verschillende stijlen van leiding geven worden in deze online cursus niet gezien als statische elementen, maar als schakelbare methodes. Methodes van leiding geven die jij op een flexibele manier zo kunt inzetten dat ze het beste aansluiten bij het competentieniveau van jouw medewerkers.

Deze korte online cursus leert je leiding geven in elke situatie en maakt deel uit van het thema managment.

In elke situatie worden weer andere aspecten van jouw leidinggevende capaciteiten aangesproken. De verschillende stijlen van leidinggeven worden in deze online training niet gezien als statische elementen, maar als schakelbare methodes. Methodes van leiding geven die jij op een flexibele manier zo kunt inzetten dat ze het beste aansluiten bij het competentieniveau van jouw medewerkers.

In de online cursus 'leiding geven' maak je kennis met vier stijlen van leidinggeven die je kunt hanteren in de omgang met medewerkers van verschillende competentieniveaus. De diverse niveaus worden stap voor stap besproken in logische samenhang met praktische aanwijzingen voor de persoon die leiding geeft. Zeer aan te bevelen wanneer jij soms het onrustige gevoel hebt dat jouw stijl van leiding geven er af en toe net een beetje naast zit, terwijl het meestal toch wel goed gaat.

Duur van de online cursus
e-learning 'leiding geven' duurt ongeveer 45 minuten. Wil je het maximale rendement uit je online training halen, gebruik dan de ondersteunende lesmaterialen. Hiermee heb je trainingsmateriaal voor circa 4 weken.

Doelgroep
Deze e-learning is geschikt voor managers, leidinggevenden, teamleiders, praktijkbegeleiders. Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende beroepscompetenties (op MBO-niveau): Beslissen en activiteiten initiëren, Aansturen, Begeleiden, Aandacht en begrip tonen, Samenwerken en overleggen.

Lesmaterialen
De cursus 'Situationeel leidinggeven - Jouw eigen managementstijl afstemmen op de praktische omstandigheden waarbinnen je leiding geeft' bestaat uit: VideoCollege, E-Book, Begrippenlijst, Tools voor Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP), Vragenlijst eigen aanpak, Instructies NASA-spel, Instructies beschrijving praktijkvoorbeeld, Observatieformulier, Leerjournaal, Samenvatting, NASA-spel, Aanbevolen aanpak, Theorievragen.

Toetsing
De online cursus 'leiding geven - Jouw eigen managementstijl afstemmen op de praktische omstandigheden waarbinnen je leiding geeft' wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat
Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard bij je loopbaanprofiel plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!

Tags: Leiderschap