Presenteren

Online cursus Presenteren

Deze online cursus zal je ervan overtuigen dat voor een zeer geslaagde presentatie maar heel weinig hulpmiddelen echt nodig zijn. In ieder geval zul je op een gerichte manier aan je zelfvertrouwen werken.

Deze korte online cursus leert je op een gerichte manier presenteren en maakt deel uit van het thema communicatie & presentatie.

Sta je voor het eerst of vaker voor de opgave een presentatie te moeten houden? Heb je daarbij niet de mogelijkheden, de tijd of de vaardigheden om je presentatie te ondersteunen met digitale hulpmiddelen? Deze online cursus zal je ervan overtuigen dat voor een zeer geslaagde presentatie maar heel weinig hulpmiddelen echt nodig zijn. In ieder geval werk je in deze online training op een gerichte manier aan je zelfvertrouwen.

In de e-learning 'Presenteren' leer je hoe je zonder digitale hulpmiddelen zoals PowerPoint, toch een goede presentatie kunt leveren. We besteden stapsgewijs en zonder omhaal aandacht aan de noodzakelijke voorbereidingen, het schrijven en het houden van een presentatie. Verder worden de hulpmiddelen besproken, en ook gaan we kort in op waar je vaak het meest bang voor bent: de reacties uit de zaal. In deze training krijg je handige aanwijzingen om daar op een rustige en professionele manier mee om te gaan.

Duur van de online cursus
De e-learning 'Presenteren' duurt ongeveer 45 minuten. Wil je het maximale rendement uit je online training halen, gebruik dan de ondersteunende lesmaterialen. Hiermee heb je trainingsmateriaal voor circa 2 weken.

Doelgroep
Deze e-learning is geschikt voor organisatiemedewerkers die zonder digitale ondersteuning regelmatig een presentatie moeten houden, teamleiders en leidinggevenden. Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende beroepscompetenties (op MBO-niveau): Overtuigen en beïnvloeden, Presenteren, Materialen en middelen inzetten, Plannen en organiseren, Kwaliteit leveren.

Lesmaterialen
De cursus 'Presenteren - Hoe je jouw verhaal succesvol neerzet met traditionele middelen en methoden' bestaat uit: VideoCollege, E-Book, Tools voor Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP), Verwerkingsformulier, Leerjournaal, Samenvatting, Aanbevolen aanpak.

Toetsing
De online cursus 'Presenteren - Hoe je jouw verhaal succesvol neerzet met traditionele middelen en methoden' wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat
Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard bij je loopbaanprofiel plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!