Trendgericht adviseren

Online cursus Trendgericht adviseren

Slaag je erin informatie op een goede en deskundige manier over te brengen aan je klant, dan vergroot je de kans dat de klant bij je terugkomt met meer dan 100%. In deze online cursus wordt praktisch uitgelegd wat van het grootste belang is bij het adviseren van klanten.

Als klanten naar jouw bedrijf komen, willen ze vaak niet alleen iets kopen, ze willen ook iets weten. En als het goed is, heb jij als verkoopmedewerker de informatie waaraan je klanten behoefte hebben. Slaag je erin die informatie op een goede en deskundige manier over te brengen, dan vergroot je de kans dat de klant bij je terugkomt met meer dan 100%. Maar hoe gaat dat dan? In deze online training wordt snel en praktisch uitgelegd wat van het grootste belang is bij het adviseren van klanten.

Doel van de cursus

De online cursus 'Trendgericht adviseren' helpt jou om je assortimentsmix te laten matchen met jouw zelfbewuste klanten.

Wat kan je of ken je na de cursus

  • Matchen van je assortiment met jouw zelfbewuste klanten
  • Kennis verkoopargumenten
  • Doeltreffend hanteren van verkoopargumenten
  • Kennis van indelingsprincipes voor product- en assortimentskennis
  • Kennis van tonen en demonstreren van producten
  • Kennis van diverse vormen van informatieverstrekking

Duur en studiebelasting

De e-learning 'Trendgericht adviseren' duurt ongeveer 45 minuten. Wil je het maximale rendement uit je online training halen, gebruik dan de ondersteunende lesmaterialen. Hiermee heb je trainingsmateriaal voor circa 1,5 week.

Doelgroep

Deze e-learning is geschikt voor mensen die zelf actief betrokken zijn bij een verkoopproces. Dat kan in een winkel zijn, maar ook in een andere situatie waarbij sprake is van het verkopen van producten en/of diensten.

Vaardigheden

Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende vaardigheden en beroepscompetenties (op MBO-niveau): Overtuigen en beïnvloeden, Vakdeskundigheid toepassen, Op de behoeften en verwachtingen van de klant richten, Gedrevenheid en ambitie tonen.

Lesmaterialen

De cursus 'Trendgericht adviseren' bestaat uit: VideoCollege, E-Book, Begrippenlijst, Tools voor Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP), Oefenopdrachten, Leerjournaal, Samenvatting, Aanbevolen aanpak.

Toetsing

De online cursus 'Trendgericht adviseren' wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!