Effectief vergaderen

Online cursus Effectief vergaderen

Bedrijven en individuen hebben er belang bij dat vergaderingen zo ordelijk en efficiënt mogelijk verlopen. In deze uitgebreide online training leer je hoe je een goede vergadering houdt en leidt. 

Wist je dat vergaderen ook wel eens 'de duurste manier van communiceren' wordt genoemd? Wij denken dat die gedachte terecht is. Bedrijven en individuen hebben er alle belang bij dat vergaderingen zo ordelijk en efficiënt mogelijk verlopen. In deze uitgebreide online training leer je hoe je een goede vergadering houdt en leidt. 

Doel van de cursus

In de online cursus 'Effectief vergaderen' leer je hoe kort en bondig effectief (beslissingsgericht) kunt vergaderen. 

Wat kan of ken je na de cursus

  • Basiskennis over vergaderen (zoals doelen, vormen en onderdelen)
  • Kennis van de taken van een voorzitter, notulist en andere deelnemers
  • Kennis van verloop van een geordend besluitvormingsproces (inclusief de valkuilen)

Duur en studiebelasting

De e-learning 'Effectief vergaderen' duurt ongeveer 32 uur. Wil je het maximale rendement uit je online training halen, gebruik dan de ondersteunende lesmaterialen. De totale studiebelasting bedraagt 32 uur.

Doelgroep en vooropleiding

Deze e-learning is in principe bestemd voor iedereen die begrijpt dat effectief vergaderen iets is wat je moet leren. De cursus is buitengewoon geschikt voor mensen die regelmatig optreden als voorzitter en daarvoor een praktische en duidelijke handleiding zoeken. Advies vooropleiding: MBO2

Vaardigheden

Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende vaardigheden en beroepscompetenties (op MBO-niveau): Beslissen en activiteiten initiëren, Aansturen, Samenwerken en overleggen, Formuleren en rapporteren, Plannen en organiseren.

Lesmaterialen

De cursus 'Effectief vergaderen' bestaat uit: VideoCollege, E-Book, Tools voor Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP), Aandachtspunten voorzitter, Checklist voorzitter, Voorbeeld uitnodiging met agenda, Leerjournaal, Samenvatting, Voorbeeld uitnodiging met agenda in bijlage. Aanvullend lesmateriaal: Audioboek 'JAM cultures'.

Opbouw van de cursus

Deze cursus is opgebouwd uit diverse e-learning leerobjecten en bevat tevens aanvullend oefenmateriaal. Aan het einde van de cursus is er een eindtoets. 

Aantal modules

Deze cursus bestaat uit 3 modules. 

Toetsing

De online cursus 'Effectief vergaderen' wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!