Terug

5 foto’s die het goed doen op je vacature landingspagina

22 december 2019 door Marielle van Raaij

Je bent al een eindje op weg met employer branding en hebt nagedacht over je vacaturepagina. Want elk bedrijf weet dat een landingspagina met carrièremogelijkheden niet mag ontbreken op je website in deze tijden van arbeidsmarkt krapte. Een goede vacature landingspagina maak je met maar één doel: de juiste mensen voor jouw open posities vinden en meer open sollicitaties en gerichte sollicitanten op een vacature krijgen. Nu is het belangrijk dat je op deze pagina niet meteen je vacatures bovenaan zet. Nee, het is juist de bedoeling dat je een impressie geeft van het plezier dat een sollicitant zal hebben om in jouw bedrijf te werken. Je geeft een overzichtelijk antwoord op vragen als:

  • Is dit een gezellig bedrijf?
  • Wordt ik als mens gewaardeerd?
  • Wie werken daar eigenlijk?
  • Waar kom ik te werken?
  • Kan ik carrière maken

Naast korte kernachtige stukjes tekst die beschrijven hoe leuk jouw bedrijf is, moet je ook goede foto’s hebben. Sterker nog, foto’s zijn essentieel. Ik ben voor je gaan browsen in de beste vacature landingspagina’s van 2018 en 2019 en kwam verrassend veel overeenkomsten tegen. Hier zijn mijn 5 tips voor foto’s die niet op je vacaturepagina mogen ontbreken.

Bedrijfsdier of -mascotte

Een collega die de hond vaak mee neemt of een grote pluche knuffel? Oh wat schattig. Zet hem vooral op de foto. En dan het liefst op een plek waar mensen aan het werk zijn. Naast het scherm of aan de voeten van de vergadertafel. Sollicitanten zullen denken ach wat lief en zorgzaam. Plus het toont dat je ruimdenkend bent en kwetsbaarheid durft te tonen. Dierenliefde doet het hem altijd weer.

Groep met mensen die eenheid en blijheid uitstralen

Je toekomstige collega weet dat hij of zij in een team zal moeten werken. Ik weet niet hoe dat voor jou is, maar ik zelf vind dat telkens enorm spannend. Wat voor mensen werken daar? Pas ik daar wel tussen? Als je dan een hele groep mensen op een foto zet die gezellig en blij zijn met elkaar, dan komt dat geruststellend over. De potentiele werknemer kan zich bijna voorstellen dat hij er bij staat, tussen die hele gewone mensen.

Een team op een hippe plek

De werkplek is tegenwoordig steeds belangrijker. Hippe werkplekken die het beste uit werknemers halen. Happy places waar je mensen zich blij, creatief en nuttig voelen. Nou is dat niet overal mogelijk. Heb je geen net nieuw ingerichte gameroom of grote tropische planten? Geen nood. Gezellig met de laptop buiten op het grasveldje of in de koffieshop om de hoek is ook prima.

Luisterende mensen in een presentatie

We hebben het tot nu toe vooral over een blije omgeving gehad. Maar even serieus. Je nieuwe collega wil straks ook gewoon lekker aan de slag met zijn droombaan. Hij wil laten zien wat hij kan en werken aan zijn carrière. Dat jouw bedrijf het werk van collega’s serieus neemt, komt het best tot zijn recht in een foto van een presentatie. En dan vooral met luisterende mensen.

Gek bedrijfsuitje

En terug naar de lol. Work hard, play hard. Laat zien hoe jullie plezier maken met elkaar. Bedrijfsuitjes, themafeestjes, kerstviering of jubileum. Haal er een fotograaf bij en laat een serie fun foto’s maken die uitstralen hoe fijn het is om collega’s te zijn in jouw bedrijf.

Tenslotte nog dit. Dit zijn voorbeelden van foto’s die goed scoren op grote internationale bedrijven. Wanneer je bijvoorbeeld lokaal werkt en lokaal recruiteert, betrek dan de directe omgeving. Of als je een serieuze business hebt, dan is al die lol misschien niet op zijn plaats. Volg je intuïtie en klik ze!

  • (Online) Marketing & Sales
  • HR, Psychologie & Coaching