Terug

Hoe kan ik beter presenteren?

24 december 2019

Presenteren

De een krijgt al rillingen bij het horen van dit woord, terwijl de ander zo een vlotte presentatie uit zijn mouw schudt. Toch komen we op de werkvloer of op school allemaal wel eens in de situatie dat we iets moeten presenteren. De vraag: "Hoe kan ik beter presenteren" is dus voor vrijwel iedereen toepasselijk. Of het nou een uitgebreide presentatie is voor een groot publiek of een korte pitch voor een handje vol mensen, goed presenteren gaat niet vanzelf, het is een vak op zich. Toch is het makkelijker te leren dan je misschien denkt. Er zijn namelijk een aantal basisaspecten waar je altijd aan moet denken voor en tijdens het presenteren. Of je nou jezelf beter wilt formuleren, zelfverzekerder voor een groep wilt staan of niet helemaal weet waar je moet beginnen, in de online cursus Presenteren op At Monday wordt de basis stap voor stap uitgelegd. Deze cursus maakt deel uit van het thema communicatie & presentatie.

Een goed voorbereiding is het halve werk

Waarschijnlijk weet iedereen wel dat een goede voorbereiding een van de belangrijkste factoren is voor een geslaagde presentatie. De online cursus is dan ook voor een groot deel gewijd aan de voorbereiding van zo’n presentatie. Hoe kun je je op een goede en gestructureerde manier voorbereiden? Het belangrijkste is op tijd te beginnen. Daarnaast kan het goed zijn om je presentatie hardop te oefenen. Eventuele kleine foutjes zullen dan sneller zichtbaar worden. 

Tijdens de presentatie

Het is erg belangrijk om tijdens je presentatie goed om te gaan met je publiek. Gebruik niet al te moeilijk taalgebruik en kijk mensen aan. “Speel met het publiek” wordt er wel eens gezegd. Je zult merken dat je tijdens deze online cursus op At Monday al snel zelfverzekerder wordt. Daarnaast zullen ook je sociale en structurele vaardigheden sterk verbeteren. 

Ook als je momenteel geen baan hebt kan het goed zijn om jezelf beter te ontwikkelen op het gebied van presenteren. Je zult er bijvoorbeeld echt je voordeel mee doen tijdens sollicitatiegesprekken. Immers, als je in het algemeen beter kunt presenteren kun je ook jezelf beter presenteren. Bijkomend voordeel van deze gecertificeerde training: je kunt ook op je cv zetten dat je een certificaat behaald hebt in Presenteren, wat je weer aantrekkelijker maakt voor werkgevers. 

Wanneer je de online cursus Presenteren op At Monday succesvol hebt afgerond zul je dus een officieel certificaat ontvangen. Deze kun je uitprinten en meenemen als je gaat solliciteren, online downloaden, op je cv zetten of op je loopbaanprofiel op At Monday uploaden. Je wilt natuurlijk wel aan anderen laten zien dat je moeite hebt gedaan om jezelf te ontwikkelen. 

Speciaal aanbevolen:

Nu je een antwoord hebt gekregen op de vraag: Hoe kan ik beter presenteren ben je hopenlijk ook benieuwd naar aanvullende thema's die met dit onderwerp te maken hebben. Op At Monday staan nog een aantal interessante cursussen die je helpen met communicatie en presentatie. Hieronder staan vier cursussen die je misschien ook wel zou willen volgen:

Online cursus Storytelling

In deze cursus leer je wat storytelling nou precies is en hoe je echt een goed verhaal vertelt om mensen te overtuigen. Ook ga je zien hoe je storytelling kunt inzetten in bijvoorbeeld een effectieve marketing- of salescampagne.

Online cursus Presentatie en kleur

Een goedgekozen kleurgebruik in je presentatie of voor je bedrijf is erg belangrijk. In deze praktische online cursus leer je alles over kleur en wat de invloed daarvan op mensen is.

Online cursus Powerpoint

Het programma Powerpoint van Microsoft is een van de meest gebruikte programma’s tijdens een presentatie. In deze online cursus leer je met behulp van Powerpoint een krachtige presentatie neer te zetten

Online cursus Effectief communiceren

In deze cursus worden de basiselementen besproken van een effectief communicatieproces. Dit zal je zowel in je privé-leven als op de werkvloer vooruit helpen.

Kijk hier om alle online cursussen, trainingen, webinars en assessments op At Monday te bekijken. Maak gebruik van onze speciale aanbieding en start nu met leren met 50% korting. Kortingscode gebruiken

  • Communicatie & Presentatie