At Monday
Feedback geven
Leerlijn

Feedback geven

Feedback is een boodschap over het gedrag of de prestaties van een ander. Feedback is onmisbaar als je met anderen samenwerkt. Je moet zo nu en dan kunnen zeggen dat het werk van de ander niet in orde is, of juist heel erg goed is. Je stuurt elkaar bij door commentaar te geven. Wie feedback geeft, kan ook feedback terug verwachten.

Je denkt bij feedback meestal dat het om iets vervelends gaat, maar feedback geven is ook welgemeende en gerichte complimenten uitdelen. Mensen leren vaak veel meer van duidelijk commentaar op werk dat ze goed hebben gedaan, dan van kritiek op fouten. Positieve feedback is heel motiverend. Je kunt de ander bijvoorbeeld vragen of je in de toekomst nog meer van hetzelfde gedrag mag zien. Daarmee is feedback geven een goede techniek om anderen te beïnvloeden.

Feedback, iedereen heeft er tegenwoordig mee te maken. Feedback heeft een negatief imago, maar feedback is zeker niet altijd negatief. Niet iedereen weet wat feedback inhoudt, dan is het verstandig deze training te volgen. In de online training “Het nut van feedback” leer je de basis van feedback. Zo leer je wat het nut is en wanneer je het beste feedback kan geven en hoe je dit doet. Het is een echte introductie in het thema.

Feedback kunnen geven is een zeer waardevolle vaardigheid. Het gaat niet alleen over zeggen wat je denkt, maar juist ook over dit op een wijze kunnen formuleren dat de ander het ook graag ontvangt. Of sterker nog, iets met je feedback zal gaan doen, dat is natuurlijk wat je ermee wil bereiken. Deze basistraining helpt je om hiermee te starten.

Feedback geven is een kunst die elke leidinggevende onder de knie zou moeten hebben. Op zich is het niet lastig, als je je maar aan een paar fundamentele regels houdt. Die regels worden in deze online training op een compacte, deskundige en begrijpelijke manier voor jou op een rij gezet. In de e-learning gaan we uit van feedback als een 'reactie op iemands functioneren'; het gaat dus niet over de waardering of beoordeling van een persoon!

In de online training “Feedback geven en ontvangen” leer je slim, in een paar minuten per dag, de impact van je feedback vergroten. Je leert ook hoe je er mee kan beginnen als je het spannend vindt om mensen aan te spreken op hun gedrag en daarnaast werk je ook aan het ontvangen van feedback.