Schrijven met het piramideprincipe

Online cursus Schrijven met het piramideprincipe

Piramidaal schrijven is een manier van schrijven die je helpt je lezer vanaf het begin mee te nemen in je verhaal.  In deze online cursus leer je piramidaal schrijven. We gaan praktisch direct aan de slag met de theorie. Je start dus direct zelf met piramidaal schrijven en zelfs denken!

Piramidaal schrijven is effectief. Het is een manier van schrijven die je helpt je lezer vanaf het begin mee te nemen in je verhaal. Je start met de kern en verdiept daarna, maar dat is niet alles. In deze training leer je piramidaal schrijven. We gaan praktisch direct aan de slag met de theorie. Je begint dus meteen zelf met piramidaal schrijven en zelfs denken!

Doel van de cursus

In de online cursus 'Schrijven met het piramideprincipe' leer je hoe piramidaal schrijven precies werkt, wat het voor jezelf en voor de lezer oplevert en hoe je structureert vanuit lezersperspectief.

Wat kan je of ken je na de cursus

  • Kennis van piramidaal schrijven
  • Kennis van de resultaten van piramidaal schrijven
  • Structureren vanuit lezersperspectief

Duur en studiebelasting

De online training 'Schrijven met het piramideprincipe' duurt ongeveer 3 weken. Elke dag komt er een ander onderdeel aan bod, zodat je alle informatie goed kunt verwerken.

Doelgroep

De training is voor iedereen die beleidstukken, artikelen, nieuwsbrieven, essays of bijvoorbeeld lange brieven schrijft. Of voor als je vaak teksten schrijft voor mensen met weinig tijd om te lezen. Je schrijfniveau maakt niet uit.

Vaardigheden

Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende vaardigheden en beroepscompetenties (op MBO-niveau): Communiceren, Presenteren.

Lesmaterialen

De online training 'Schrijven met het piramideprincipe' bestaat uit: E-Book, Vervolgadvies, Evaluatie, Certificaat.

Toetsing

Je ontvangt een certificaat als bewijs van deelname.

Certificaat

Hoe gaat dit in zijn werk?

  1. Je volgt de online training in zijn geheel en rondt alle lesonderdelen (dag 1, dag 2 enz.) helemaal af.
  2. Wanneer je de eindtoets hebt behaald, dien je alleen nog het vervolgadvies en de evaluatie te bekijken en waar nodig in te vullen. Daarna wordt het certificaat vrijgegeven en verdwijnt het slotje aan de rechterkant bij ''Certificaat’'.
  3. Na afronding van de training ontvang je uiterlijk de dag erna een bevestigingsmail. Via de link in deze mail ga je automatisch naar de aanbieder en kun je via het dashboard de training kiezen waarvan je het certificaat wil downloaden. Op de pagina van de training scroll je helemaal naar beneden en vind je de knop om je certificaat te downloaden. Let op: de evaluatie, het vervolgadvies en het certificaat komen pas 7 dagen na het starten van de cursus beschikbaar ! Tot die tijd blijft het slotje zichtbaar op de knoppen.

Het certificaat kun je uiteraard op je Talentcard® plaatsen. Zo houd je iedereen op de hoogte van de ontwikkeling die je doormaakt.