De luie manager: doorbreek negatieve interactiepatronen met je medewerkers

De luie manager: doorbreek negatieve interactiepatronen met je medewerkers

Waarom alles BETER WERKT als je MEER TIJD hebt voor de dingen die ERTOE DOEN.
Hard werken lijkt de norm voor managers, maar het is tijd om die norm los te laten. Managers horen problemen niet op te lossen door hard te werken, maar door slimme oplossingen te bedenken.

Heb je het ook zo druk? Een overvolle agenda maar nooit tijd voor een goed gesprek? Hard werken lijkt de norm voor managers, maar het is tijd om die norm los te laten. Managers horen problemen niet op te lossen door hard te werken, maar door slimme oplossingen te bedenken. Een goede manager is een luie manager. 

Martin Waaijer presenteert een wenkend perspectief voor de manager die weer tijd wil voor de dingen die er echt toe doen: zorgen voor visie, ondersteuning en reflectie. Als je stopt met alle zinloze rituelen creëer je de tijd om een goede manager te zijn. 

Word ook een luie manager en doorbreek de negatieve interactiepatronen met je medewerkers. Ontdek hoe ze gemotiveerder raken, meer verantwoordelijkheid nemen, je minder lastigvallen maar je wel mobiliseren als het nodig is.

Auteur

Martin Waaijer heeft jarenlange ervaring als manager van internationale ondernemingen als Océ en SKF. Als organisatieadviseur in zijn bedrijf Convolo zet hij zijn kennis en ervaring in om medewerkers, teams en managers in organisaties te begeleiden naar een nieuwe manier van samenwerken waarin zelforganisatie en lerend vermogen centraal staan.

Competenties

Leidinggeven; managen; manager; oplossingen; reflectie