Search engine optimization (SEO)

Online cursus Search Engine Optimization (SEO)

Search Engine Optimization is het optimaliseren van je website zodat hij goed gevonden wordt op bijvoorbeeld Google. In de online cursus 'Search Engine Optimization' leer je hoe jouw website bovenaan in de zoekresultaten komt.

Search Engine Optimization (SEO) is het optimaliseren van je website zodat hij goed gevonden wordt op bijvoorbeeld Google. Vraag jij je ook wel eens af waarom je eigen website niet bovenaan staat als je op je eigen naam zoekt? In de online cursus 'Search Engine Optimization' leer je hoe je jouw eigen website(s) optimaliseert en hoe je er dus voor zorgt dat je bovenaan in de zoekresultaten komt. 

Doel van de cursus

In de online cursus 'Search Engine Optimization' leer je welke werkzaamheden aan je website nodig zijn om bovenaan in de zoekresultaten te verschijnen.

Wat kan je of ken je na de cursus

  • Optimaliseren van je eigen website
  • Kennis van diverse soorten zoekmachines

Duur en studiebelasting

De online training 'Search Engine Optimization' duurt ongeveer 3 weken. Elke dag komt er een ander onderdeel aan bod, zodat je alle informatie goed kunt verwerken.

Doelgroep

SEO is voor iedereen met een of meerdere websites die meer bezoekers wil trekken. Je haalt het meeste uit deze online training als je het geleerde direct kunt toepassen op een eigen website.

Vaardigheden

Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende vaardigheden en beroepscompetenties (op MBO-niveau): Optimaliseren, Verbeteren, Leren, Instructies opvolgen.

Lesmaterialen

Deze online cursus bestaat uit: E-Book, Vervolgadvies, Evaluatie en een Certificaat.

Toetsing

Je ontvangt een bewijs van deelname in de vorm van een certificaat.

Certificaat

Hoe gaat dit in zijn werk?

  1. Je volgt de online training in zijn geheel en rondt alle lesonderdelen (dag 1, dag 2 enz.) helemaal af.
  2. Wanneer je de eindtoets hebt behaald, dien je alleen nog het vervolgadvies en de evaluatie te bekijken en waar nodig in te vullen. Daarna wordt het certificaat vrijgegeven en verdwijnt het slotje aan de rechterkant bij ''Certificaat’'.
  3. Na afronding van de training ontvang je uiterlijk de dag erna een bevestigingsmail. Via de link in deze mail ga je automatisch naar de aanbieder en kun je via het dashboard de training kiezen waarvan je het certificaat wil downloaden. Op de pagina van de training scroll je helemaal naar beneden en vind je de knop om je certificaat te downloaden. Let op: de evaluatie, het vervolgadvies en het certificaat komen pas 7 dagen na het starten van de cursus beschikbaar! Tot die tijd blijft het slotje zichtbaar op de knoppen.

Het certificaat kun je uiteraard op je Talentcard® plaatsen. Zo houd je iedereen op de hoogte van de ontwikkeling die je doormaakt.